5 качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

ALMA – Time Machine:

“Time Machine” ни отвежда на пътешествие в миналото на ALMA и се концентрира върху върховете и паденията, които са я направили силната жена, която е днес. Докато дебютният албум “Have U Seen Her” бе фокусиран върху таланта ѝ и планините, които може да изкачи с него, то неговият наследник се обръща навътре и проследява емоционалната ѝ еволюция. Въпреки редицата лирични моменти, “Time Machine” не е тих албум. Напротив, динамиката на финландската певица и нейните хитови мелодии продължават да държат фронта уверено.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Billie Marten – Drop Cherries:

Наскоро Billie Marten сподели пред медиите, че новият ѝ албум “Drop Cherries” е “развитие, но и същевременно регрес”, тъй като много прилича на музиката, която певицата от Йоркшър е искала да запише още преди години. Екипирана с нужната смелост и опитност за това, днес тя издава значително по-тих и спокоен проект, различаващ се от експерименталния предшественик “Flora Fauna”. За щастие, в случая минималистичните аранжименти и нежните изпълнения не водят до скука, а разцъфват в мъдра красота, която възнаграждава внимателното слушане.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Desire Marea – On The Romance of Being:

Темата за романтиката е отправна точка в духовния втори албум на Desire Marea “On the Romance of Being”. Южноафриканският музикант оставя електронното поп звучене на дебюта си “Desire” и канализира древната енергия на племената Nguni и Ndau. Резултатът е смел албум, който среща трайбъл влиянията с джаз и рок и оставя усещането за съблазнителна и неподправена еротика. Драматичните парчета са вдъхновени от пробуждането на Desire Marea и превръщането му в ‘sangoma’ – традиционен духовен лечител, уверен в сексуалността си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

The National – First Two Pages of Frankenstein:

Във “First Two Pages of Frankenstein” The National продължават да правят това, в което са най-добри. Замисленият инди рок в 11-те парчета не е непременно нов ход за групата, но връща лирическата перспектива в първо лице (след женствената чувствителност на “I Am Easy to Find”). Педантичната продукция на братята Dessner е в постоянна комуникация с красивия баритон на Matt Berninger и дори прочутите гости Taylor Swift, Sufjan Stevens и Phoebe Bridgers заемат ролята на фонови гласове, които правят ехото от тъжните размишления на фронтмена още по-оглушително.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Temples – Exotico:

През последното десетилетие Temples се превърнаха в едно от най-интересните имена на инди сцената, благодарение на нео-психеделичния си подход. Четвъртият им албум “Exotico” запазва тръпката от предните им записи и същевременно ги допълва с повече поп и електронни звуци, които работят в абсолютен синхрон с познатата магия. Вместо да лежи на стари лаври, английската банда продължава да търси нови начини да разраства империята си и да се развива творчески. Почитателите на Temples в България ще имат възможност да ги виждат на живо на 13-ти август в Бургас, като част от “Burgas Summer Live”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.