5 качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Неочакваният мейнстрийм успех на Mitski

Внезапният възход на Mitski през изминалата година e изключителен....

Нелепият феминизъм на Katy Perry в “Woman’s World”

Винаги е вълнуващо да наблюдаваш как някогашна доминираща сила...

Музикалната утопия на Mad Cool Festival 2024 – репортаж

Последното издание на Mad Cool Festival в Мадрид се...

Пет качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Историята на един хит: John Legend – All of Me

Музикалните класации преминават през периоди на приливи и отливи....

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

ALMA – Time Machine:

“Time Machine” ни отвежда на пътешествие в миналото на ALMA и се концентрира върху върховете и паденията, които са я направили силната жена, която е днес. Докато дебютният албум “Have U Seen Her” бе фокусиран върху таланта ѝ и планините, които може да изкачи с него, то неговият наследник се обръща навътре и проследява емоционалната ѝ еволюция. Въпреки редицата лирични моменти, “Time Machine” не е тих албум. Напротив, динамиката на финландската певица и нейните хитови мелодии продължават да държат фронта уверено.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Billie Marten – Drop Cherries:

Наскоро Billie Marten сподели пред медиите, че новият ѝ албум “Drop Cherries” е “развитие, но и същевременно регрес”, тъй като много прилича на музиката, която певицата от Йоркшър е искала да запише още преди години. Екипирана с нужната смелост и опитност за това, днес тя издава значително по-тих и спокоен проект, различаващ се от експерименталния предшественик “Flora Fauna”. За щастие, в случая минималистичните аранжименти и нежните изпълнения не водят до скука, а разцъфват в мъдра красота, която възнаграждава внимателното слушане.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Desire Marea – On The Romance of Being:

Темата за романтиката е отправна точка в духовния втори албум на Desire Marea “On the Romance of Being”. Южноафриканският музикант оставя електронното поп звучене на дебюта си “Desire” и канализира древната енергия на племената Nguni и Ndau. Резултатът е смел албум, който среща трайбъл влиянията с джаз и рок и оставя усещането за съблазнителна и неподправена еротика. Драматичните парчета са вдъхновени от пробуждането на Desire Marea и превръщането му в ‘sangoma’ – традиционен духовен лечител, уверен в сексуалността си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

The National – First Two Pages of Frankenstein:

Във “First Two Pages of Frankenstein” The National продължават да правят това, в което са най-добри. Замисленият инди рок в 11-те парчета не е непременно нов ход за групата, но връща лирическата перспектива в първо лице (след женствената чувствителност на “I Am Easy to Find”). Педантичната продукция на братята Dessner е в постоянна комуникация с красивия баритон на Matt Berninger и дори прочутите гости Taylor Swift, Sufjan Stevens и Phoebe Bridgers заемат ролята на фонови гласове, които правят ехото от тъжните размишления на фронтмена още по-оглушително.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Temples – Exotico:

През последното десетилетие Temples се превърнаха в едно от най-интересните имена на инди сцената, благодарение на нео-психеделичния си подход. Четвъртият им албум “Exotico” запазва тръпката от предните им записи и същевременно ги допълва с повече поп и електронни звуци, които работят в абсолютен синхрон с познатата магия. Вместо да лежи на стари лаври, английската банда продължава да търси нови начини да разраства империята си и да се развива творчески. Почитателите на Temples в България ще имат възможност да ги виждат на живо на 13-ти август в Бургас, като част от “Burgas Summer Live”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.