5 качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Пет качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Primavera Sound Porto 2024 – фестивален репортаж

В свят, който често е разделен, фестивалите предлагат мощна...

Как Auto-Tune трансформира модерната музика

Малко са музикалните технологии, които са толкова разпространени и...

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Blossoms – Ribbon Around the Bomb:

Последните две години са дали възможност на Blossoms да извоюват независимостта си от лейбъла Peloton и да изпробват нови идеи, без да се превърнат в нещо изключително претенциозно. В резултат на това, “Ribbon Around the Bomb” е най-многопластовия и непредвидим албум, който английската инди група е издавала до този момент. Все още се откриват следите от типичните им хитови синт мелодии, но познатата формула е примесена с влияния от Paul Simon и Neil Young.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Jack White – Fear of the Dawn:

“Fear of the Dawn” е един от най-шумните и експериментални албуми, които Jack White е записвал. Парчетата просто гъмжат от китарен дисторшън, енергични барабани и univox синтезатори. Ако идеята ви звучи изтощително, грешите, защото White е успял да закръгли записа до 40 минути, а по-предизвикателните композиции се редуват с по-класически рок. Очакваме с нетърпение и другия албум, който Jack ще издаде тази година!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kae Tempest – The Line is a Curve:

В “The Line is a Curve” Kae Tempest грациозно повдига темата за британската национална гордост, семейните взаимотношения, идентичността, душевните страдания и променливия социополитически климат. Non-binary артистът бълва спиращи дъха рими върху красиви инструментали, а въздействието е подобно на това на книгите им “On Connection” и сценичната адаптация “Paradise”. Майсторски албум!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Lucius – Second Nature:

С новия си албум дуото Lucius ни учат, че най-добрия начин да се справим с мрака е като не спираме да танцуваме дори през най-мрачните дни. “Second Nature” e зрял поп албум, вдъхновен от разпадането на връзка и продължаването напред. Singer-songwriter почеркът се забелязва в премерeността, с която Jess Wolfe и Holly Laessig боравят, но двете са поели риск и са наблегнали на диско и фънк звучене, коренно различно от очаквания кънтри фолк.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Sofi Tukker – WET TENNIS:

След обстойно слушане на “WET TENNIS” е все по-лесно да категоризираме Sofi Tukker като електронна world music група. Двамата обединяват разнообразни влияния от целия свят, а парчетата със сигурност ще продължат да събират купонджиите на дансинга. И въпреки че двамата отправят предизвикателството да ги приемем сериозно като EDM/house/поп институция, те са винаги готови да ни зашлевят и някой-друг неочакван шамар с все още интересните си трикове.

Слушайте в Spotify и Apple Music.