5 качествени албума от април, които може би сте пропуснали

0
138

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Blossoms – Ribbon Around the Bomb:

Последните две години са дали възможност на Blossoms да извоюват независимостта си от лейбъла Peloton и да изпробват нови идеи, без да се превърнат в нещо изключително претенциозно. В резултат на това, “Ribbon Around the Bomb” е най-многопластовия и непредвидим албум, който английската инди група е издавала до този момент. Все още се откриват следите от типичните им хитови синт мелодии, но познатата формула е примесена с влияния от Paul Simon и Neil Young.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Jack White – Fear of the Dawn:

“Fear of the Dawn” е един от най-шумните и експериментални албуми, които Jack White е записвал. Парчетата просто гъмжат от китарен дисторшън, енергични барабани и univox синтезатори. Ако идеята ви звучи изтощително, грешите, защото White е успял да закръгли записа до 40 минути, а по-предизвикателните композиции се редуват с по-класически рок. Очакваме с нетърпение и другия албум, който Jack ще издаде тази година!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kae Tempest – The Line is a Curve:

В “The Line is a Curve” Kae Tempest грациозно повдига темата за британската национална гордост, семейните взаимотношения, идентичността, душевните страдания и променливия социополитически климат. Non-binary артистът бълва спиращи дъха рими върху красиви инструментали, а въздействието е подобно на това на книгите им “On Connection” и сценичната адаптация “Paradise”. Майсторски албум!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Lucius – Second Nature:

С новия си албум дуото Lucius ни учат, че най-добрия начин да се справим с мрака е като не спираме да танцуваме дори през най-мрачните дни. “Second Nature” e зрял поп албум, вдъхновен от разпадането на връзка и продължаването напред. Singer-songwriter почеркът се забелязва в премерeността, с която Jess Wolfe и Holly Laessig боравят, но двете са поели риск и са наблегнали на диско и фънк звучене, коренно различно от очаквания кънтри фолк.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Sofi Tukker – WET TENNIS:

След обстойно слушане на “WET TENNIS” е все по-лесно да категоризираме Sofi Tukker като електронна world music група. Двамата обединяват разнообразни влияния от целия свят, а парчетата със сигурност ще продължат да събират купонджиите на дансинга. И въпреки че двамата отправят предизвикателството да ги приемем сериозно като EDM/house/поп институция, те са винаги готови да ни зашлевят и някой-друг неочакван шамар с все още интересните си трикове.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here