5 качествени албума от август, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

grandson – I Love You, I’m Trying:

Jordan Benjamin, по-известен като grandson, стана горещо име на алтернативната сцена през последните три години. Вторият му албум “I Love You, I’m Trying” заменя политическия гняв от дебюта “Death of an Optimist” с емоционален поглед към вътрешния свят и проблемите, от които той бяга дълги години. Парчетата продължават да комбинират хип-хоп и рок и не са особено лесни за слушане, но достигат до катарзисен финал и се превръщат в истинска терапия за артиста и слушателя.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Jon Batiste – World Music Radio:

“World Music Radio” е не само отражение на впечатляващия талант на Jon Batiste, но и реверанс към красотата на музиката в глобален мащаб. След “We Are”, който спечели Грами за “албум на годината”, американският изпълнител се отчита с концептуален албум, протичащ като радио шоу от 50-те години. Резултатът не е толкова блестящ, колкото “Dawn FM” на The Weeknd (друг албум с подобна идея), но парчета крият интересни изненади – реге бийтове се редуват с брас секция от Ню Орлиънс, K-Pop, трап, кънтри и соул, а като гости се включват Lil Wayne, Lana Del Rey, Kenny G, Camilo и още.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Miles Kane – One Man Band:

Не знаем кога изминаха цели 15 години от момента, в който Miles Kane оглави класациите заедно с Alex Turner и дебютния запис на The Last Shadow Puppets, но “One Man Band” е категорично най-добрия му соло албум. 11-те композиции не продължават в посоката на “Change the Show”, а са по-скоро завръщане към корените му и автентичната инди рок енергия, която дефинира цяло поколение английски музиканти. Преди всичко, обаче, Miles не забравя да се забавлява и това настроение със сигурност ще се пренесе и върху феновете, крещящи текстовете на песните на концерти.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Reneé Rapp – Snow Angel:

Reneé Rapp, известна с ролята си в сериала “The Sex Lives of College Girls”, гледа на живота през перспективата на типичен представител на Gen Z, който се сблъсква с първичните трепети на любовта, сексуалността и взаимоотношенията с хората. Дебютът ѝ “Snow Angel” напомня за суровата емоционалност на Olivia Rodrigo и вокалните акробатики на Maggie Rogers, а голямо влияние за звученето на песните е продуцента Alexander 23 (Olivia Rodrigo, Selena Gomez, Noah Kahan).

Слушайте в Spotify и Apple Music.

The View – Exorcism of Youth:

The View никога не са позволявали на чуждите очаквания да определят творческата им посока. Шотландската група има склонността да върви по своя собствен път, независимо от последствията. Този своенравен инстинкт има и своите недостатъци (скорошното сбиване на сцената по време на концерт в Манчестър), но и води до непринудени албуми и вълнуващ лиризъм. Първият им албум от почти десетилетие “Exorcism of Youth” смесва първичен инди рок с бляскав синт поп. Надграждайки над миналото, The View отказват да бъдат дефинирани от него и доказват, че имат още огън в кръвта си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.