5 качествени албума от август, които може би сте пропуснали

0
127

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Danger Mouse & Black Thought – Cheat Codes:

Познат като лидера на The Roots и част от бенда на The Tonight Show Starring Jimmy Fallen, Black Thought винаги е готов да покорява нови върхове. За “Cheat Codes” той се сработва с продуцента Danger Mousе, който през последните години експериментира с различни жанрове, но на този етап е готов да се завърне към хип-хоп корените си. Резултатът е класически албум, който би предизвикал революция през 1993 година, а днес предизвиква предимно шумни аплодисменти и страхопочитание пред безспорния талант на двамата.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Hot Chip – Freakout/Release:

Hot Chip продължават да издават свежа музика с осмия си албум “Freakout/Release”, който звучи като стойностна и разнообразна колекция от синт-поп парчета. Записът едва ли ще сложи край на вечните сравнения с Pet Shop Boys, но ще изненада с енциклопедичното познаване на жанра от страна на Alexis Taylor и компания. Ударната продукцията си пасва перфектно с по-социалните текстове, вдъхновени от несигурните времена, в които живеем. 

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kasabian – The Alchemist’s Euphoria:

Когато фронтменът Tom Meighan напусна Kasabian през 2020 година, китаристът Serge Pizzorno трябваше да вземе важно решение: да сложи край на бандата или да даде началото на нова ера. За щастие, той избира второто. “За щастие”, защото “The Alchemist’s Euphoria” е най-вдъхновения им и експериментален албум от маса време насам. 10-те парчета изстрелват групата в нова стратосфера и доказват, че куражът и иновацията са ключа към развитието.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Pomme – consolation:

Трудно бихме могли да измислим по-подходящо име за третия албум на Pomme от “consolation”. Въпреки преобладаващото меланхолично чувство, песните на французойката въздействат като топла прегръдка от близък приятел. Акустичният инди фолк вайб все още е на лице, но Claire Pommet (истинското име на певицата) се заиграва все по-уверено и с нежна електроника, докато разказва за детството си, любимите си хора и жените, които я вдъхновяват. “consolation” е едновременно интроспективен и готов да изплува на повърхността, за да обгърне с любовта си околните.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Terence Etc. – V O R T E X:

Terence Nance е същински артистичен хамелеон. Известен с приноса си към филми като “An Oversimplification of Her Beauty”, “Women Who Kill” и комедийното шоу “Random Acts of Flyness”, той издава и музика под името Terence Etc. Подготвяният над 10 години дебютен албум “V O R T E X” е максималистка сплав от 70-тарско R&B, експериментален джаз, поп, хип-хоп и дори прогресив рок. Резултатът е очаквано епичен и комплексен!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here