5 качествени албума от август, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Danger Mouse & Black Thought – Cheat Codes:

Познат като лидера на The Roots и част от бенда на The Tonight Show Starring Jimmy Fallen, Black Thought винаги е готов да покорява нови върхове. За “Cheat Codes” той се сработва с продуцента Danger Mousе, който през последните години експериментира с различни жанрове, но на този етап е готов да се завърне към хип-хоп корените си. Резултатът е класически албум, който би предизвикал революция през 1993 година, а днес предизвиква предимно шумни аплодисменти и страхопочитание пред безспорния талант на двамата.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Hot Chip – Freakout/Release:

Hot Chip продължават да издават свежа музика с осмия си албум “Freakout/Release”, който звучи като стойностна и разнообразна колекция от синт-поп парчета. Записът едва ли ще сложи край на вечните сравнения с Pet Shop Boys, но ще изненада с енциклопедичното познаване на жанра от страна на Alexis Taylor и компания. Ударната продукцията си пасва перфектно с по-социалните текстове, вдъхновени от несигурните времена, в които живеем. 

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kasabian – The Alchemist’s Euphoria:

Когато фронтменът Tom Meighan напусна Kasabian през 2020 година, китаристът Serge Pizzorno трябваше да вземе важно решение: да сложи край на бандата или да даде началото на нова ера. За щастие, той избира второто. “За щастие”, защото “The Alchemist’s Euphoria” е най-вдъхновения им и експериментален албум от маса време насам. 10-те парчета изстрелват групата в нова стратосфера и доказват, че куражът и иновацията са ключа към развитието.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Pomme – consolation:

Трудно бихме могли да измислим по-подходящо име за третия албум на Pomme от “consolation”. Въпреки преобладаващото меланхолично чувство, песните на французойката въздействат като топла прегръдка от близък приятел. Акустичният инди фолк вайб все още е на лице, но Claire Pommet (истинското име на певицата) се заиграва все по-уверено и с нежна електроника, докато разказва за детството си, любимите си хора и жените, които я вдъхновяват. “consolation” е едновременно интроспективен и готов да изплува на повърхността, за да обгърне с любовта си околните.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Terence Etc. – V O R T E X:

Terence Nance е същински артистичен хамелеон. Известен с приноса си към филми като “An Oversimplification of Her Beauty”, “Women Who Kill” и комедийното шоу “Random Acts of Flyness”, той издава и музика под името Terence Etc. Подготвяният над 10 години дебютен албум “V O R T E X” е максималистка сплав от 70-тарско R&B, експериментален джаз, поп, хип-хоп и дори прогресив рок. Резултатът е очаквано епичен и комплексен!

Слушайте в Spotify и Apple Music.