5 качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

0
108

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Elodie – Ok. Respira

Не сме свикнали да получаваме цялостно добри албуми от звездите на фестивала Sanremo (с изключението на смелия Mahmood). Съдействието на доказани таланти като Daddust, Federica Abbate и Elisa, обаче, си е казало думата и Elodie е направила силен и стегнат албум. “Ok. Respira” прави далеч по-добро впечатление от предшествениците си и доказва, че певицата е способна на хомогенен денс поп проект с достатъчно характер и наличието на няколко типично италиански балади. Разбира се, в никакъв случай не говорим за средиземноморската версия на “RENAISSANCE”, но заявката за италианската поп корона е факт.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Glüme – Main Character

“Main Character” разказва за израстването на Glüme Harlow в Лос Анджелис, дисфункционалните взаимоотношения в семейната среда и родителстването на самия себе си. Самопровъзгласилата се Walmart версия на Marilyn Monroe кръщава албума си “Main Character”, тъй като в нито един момент досега не се е чувствала като главния герой в собствената си история. Артистичният синтпоп албум не звучи като запис за стрийминг ерата, а като концептуално изживяване, което ще се оцени от по-нишова аудитория.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Gracie Abrams – Good Riddance

Преди две години Olivia Rodrigo връхлетя на поп сцената с баладата си “drivers license”, но малко от вас знаят, че основното ѝ вдъхновение е Gracie Abrams – самобитна bedroom-поп сензация, която умее особено добре да описва вътрешния си свят в минималистични балади. “Good Riddance” се появява на бял свят две години след EP-то “This Is What It Feels Like” и звучи като дневника на автор, който знае, че никой не е съвършен и всеки наранява околните и допуска грешки. Парчетата са продуцирани от Aaron Dessner (стоящ зад “folklore” и “evermore” на Taylor Swift) и се разгръщат подобаващо след многократно слушане.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Rebecca Black – Let Her Burn

Вероятно все още свързвате името на Rebecca Black с масово осмивания интернет хит “Friday”. През 2021 година певицата с мексикански корени реши неочаквано да ни въведе в новата си артистична визия на смел hyperpop експериментатор. Дългоочакваният дебютен албум можеше да заложи на всички клишета на модерния жанр или да остави контрола в ръцете на доказани композитори, но вместо това Rebecca залага на емоционален поп, който проследява бурната ѝ връзка с музикалната индустрия и мнението на околните.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

SYML – The Day My Father Died

Още през 2019 година някои слушатели спрегнаха Brian Fennell за едно от най-свежите нови имена в музиката. Вероятно причината е топлият и искрен подход към писането на песни и красивата продукция. Вторият му албум “The Day My Father Died” е значително по-колаборативно усилие. Гост участието на Guy Garvey, Charlotte Lawrence и Lucius прави впечатление, но не успява да измести фокуса от таланта на SYML. Аранжиментите също за значително по-смели и раздвижени.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here