5 качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Emily Wells – Regards to the End:

В “Regards to the End” Emily Wells засяга теми като активизма по време на СПИН кризата през 80-те и 90-те години, климатичните промени и личния ѝ опит като куиър музикант. Експерименталните парчета се разгръщат като филмов саундтрак с многопластови и оркестрирани аранжименти. David Wojnarowicz би се гордял с проект като този!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Gang of Youths – angel in realtime.:

В “angel in realtime.” фронтменът на Gang of Youths – Dave Le’aupepe се обръща към семейната си история и разказва загадъчната и емоционална история на баща си. Изненадващо, музиката в албума успява да надхвърли събитията, дали вдъхновение и да се превърне в достъпен и общочовешки албум, който е поредната крачка във впечатляващото развитие на австралийската група.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Josef Salvat – Islands:

Макар и да не достига нивото на “Night Swim” и “modern anxiety”, първият независим албум на Josef Salvat утвърждава композиторския му талант. Тенденцията да залага все повече на радиофонични синтпоп аранжименти в духа на 80-те е продължена, но не липсва и по-експерименталното начало, което ни завърта във вихрушка, преди да ни освободи със страхотното заглавно парче, което затваря тавата.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Sea Power – Everything Was Forever:

Седмият албум на бившите British Sea Power “Everything Was Forever”  залага на елегични чувства, вероятно вдъхновени от наскоро починалите родители на Yan и Neil Wilkinson. Бавно разгръщащите се фолк рок парчета помитат с емоционални кулминации, които остават да кънтят дълго в ушите и сърцата. Това е един от онези записи, които трудно биха ви завладели на първо слушане, но неусетно се превръщат във важна част от живота ви.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Shamir – Heterosexuality:

На 27-годишна възраст Shamir издаде осмия си албум за последните шест години. В “Heterosexuality” музикантът се изправя лице в лице с травмите си, което не означава, че песните не крият голямо богатство от нюанси. Конфликтният подход този път работи в полза на куиър фигурата, а агресивните индъстриъл аранжименти избухва подобаващо, преди да завърши с вероятно най-красивото парче в творчеството му “Nuclear”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.