5 качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

0
149

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Emily Wells – Regards to the End:

В “Regards to the End” Emily Wells засяга теми като активизма по време на СПИН кризата през 80-те и 90-те години, климатичните промени и личния ѝ опит като куиър музикант. Експерименталните парчета се разгръщат като филмов саундтрак с многопластови и оркестрирани аранжименти. David Wojnarowicz би се гордял с проект като този!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Gang of Youths – angel in realtime.:

В “angel in realtime.” фронтменът на Gang of Youths – Dave Le’aupepe се обръща към семейната си история и разказва загадъчната и емоционална история на баща си. Изненадващо, музиката в албума успява да надхвърли събитията, дали вдъхновение и да се превърне в достъпен и общочовешки албум, който е поредната крачка във впечатляващото развитие на австралийската група.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Josef Salvat – Islands:

Макар и да не достига нивото на “Night Swim” и “modern anxiety”, първият независим албум на Josef Salvat утвърждава композиторския му талант. Тенденцията да залага все повече на радиофонични синтпоп аранжименти в духа на 80-те е продължена, но не липсва и по-експерименталното начало, което ни завърта във вихрушка, преди да ни освободи със страхотното заглавно парче, което затваря тавата.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Sea Power – Everything Was Forever:

Седмият албум на бившите British Sea Power “Everything Was Forever”  залага на елегични чувства, вероятно вдъхновени от наскоро починалите родители на Yan и Neil Wilkinson. Бавно разгръщащите се фолк рок парчета помитат с емоционални кулминации, които остават да кънтят дълго в ушите и сърцата. Това е един от онези записи, които трудно биха ви завладели на първо слушане, но неусетно се превръщат във важна част от живота ви.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Shamir – Heterosexuality:

На 27-годишна възраст Shamir издаде осмия си албум за последните шест години. В “Heterosexuality” музикантът се изправя лице в лице с травмите си, което не означава, че песните не крият голямо богатство от нюанси. Конфликтният подход този път работи в полза на куиър фигурата, а агресивните индъстриъл аранжименти избухва подобаващо, преди да завърши с вероятно най-красивото парче в творчеството му “Nuclear”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here