5 качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Пет качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Primavera Sound Porto 2024 – фестивален репортаж

В свят, който често е разделен, фестивалите предлагат мощна...

Как Auto-Tune трансформира модерната музика

Малко са музикалните технологии, които са толкова разпространени и...

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Emily King – Special Occasion:

С помощта на Sam Cohen, Abe Rounds, AC Lincoln и продуцента Jeremy Most – Еmily King издава нова колекция от 11 качествени R&B парчета, които спорадично се обръщат към наследството на ранните Earth, Wind and Fire. “Special Occasion” оправдава заглавието си и залага на дрийм поп, соул и фолк влияния, които тласкат певицата в различна категория от другите изпълнители в жанра. Уютният албум би бил подходящ, както за усамотено слушане в късните часове, така и за градинско парти.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

La Femme – Paris-Hawai:

“Paris-Hawai” се различава значително от предшествениците си с неочаквани хавайски влияния, сърф рок мотиви и ударна доза ембиънт. Със сигурност не си говорим за леснослушаем албум, който да си пускате всеки ден, но атмосферичният запис звучи еднакво добре като фонова музика и като саундтрак на моментите, в които изпадаш в състояние на нежна меланхолия, но не искаш съвсем да достигнеш депресията. La Femme са се отдали на смело експериментиране и резултатите си заслужават.

Слушай в Spotify и Apple Music.

Kevin Morby – More Photographs (A Continuum):

В ерата на неограничените възможности за нова музика и количеството нови песни, появяващи се в стрийминг платформите ежедневно, албуми като “More Photographs (A Continuum)” са по-скоро изключения. Kevin Morby е решил да издаде директно продължение на миналогодишния “This Is a Photograph” и да погледне на спомените от миналото от по-различна перспектива. Деветте парчета звучат достатъчно вдъхновено, макар и да не са радикална еволюция от вече познатия звук.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Khamari – A Brief Nirvana:

Khamari е артист със стара душа, а музиката му успява да комбинира класическите R&B мотиви с разпознаваем подход. Вярно, сравненията с Frank Ocean биха били доста на място, но на този етап това може да е единствено комплимент. Дългоочакваният дебют “A Brief Nirvana” покрива много територия за малко време, а парчетата поставят основата за обещаващо бъдеще. Само чуйте закриващото “Requiem”!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Q – Soul,PRESENT:

Q е направил винтидж фънк албум, който има потенциала да го превърне в голяма звезда. Първата асоциация е Prince, но след по-задълбочено слушане се откриват и влиянията на модерни герои като Childish Gambino и Yves Tumor. Подобно на Prince, Q пише и продуцира сам музиката си, а изненадващия звук е доказателство, че музикантът познава добре класиките на 70-те и 80-те. “Soul,PRESENT” е задължителен дебют, който сякаш тепърва ще отеква в съзнанието на слушателите си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.