5 качествени албума от ноември, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

BROCKHAMPTON – The Family:

Хип-хоп бой бандата BROCKHAMPTON постави официален край на кариерата си с едновременното издаване на албумите “The Family” и “™”. И докато вторият събира на едно място B-sides от предни ери и включва всички членове, “The Family” е същинско емоционално сбогуване от Kevin Abstract, който изнася целия запис като солов проект. Слушали сме редица албуми, които ни разказват как славата усложнява живота на артистите, но малко творци са успявали да достигнат това опустошително ниво на самокритика. “The Family” е искрен, суров и горчив, а името на Kevin Abstract вече принадлежи до големите имена на рап сцената.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Bulgarian Cartrader – Motor Songs:

Даниел Стоянов се вихри в ъндърграунд средите от дълги години. След два качествени албума с Malky, издадени от немски лейбъл, софиянецът създава нова хиперболизирана персона, с която конфронтира вътрешните си демони под звуците на динамичен инди поп/рок с интересни хрумки. “Motor Songs” е един от онези хомогенни проекти, които звучат толкова добре, благодарение на прекарването на безкрайни часове в изглаждането на всеки детайл. Е, струвало си е!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Connie Constance – Miss Power:

“Miss Power” e същинско прераждане за Connie Constance, която се опитва да пробие на музикалната сцена от седем години. В освободения проект певицата се изправя пред травмите и несигурностите си, за да ги надскочи пред очите ни. Резултатът е колекция от алтернативни, гневни, болезнени и вдъхновяващи парчета, които трудно се събират в определени жанрови рамки. Не липсват и пълнежи, но потенциала за надграждане е на лице.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Rauw Alejandro – Saturno:

Rauw все повече се налага като едно от най-вълнуващите имена на латино сцената. Наследникът на “Vice Versa” продължава да флиртува с електронни музикални течения и да бяга от регетон традициите. Продукцията на “Saturno” успява да звучи едновременно футуристично и вдъхновено от енергията на 80-те, а космическите (no pun intended) скокове вероятно ще продължат да отвеждат Alejandro до нови и непознати планети.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Stormzy – This Is What I Mean:

“This Is What I Mean” е значително по-амбициозен и смел от предвидимия си предшественик “Heavy Is the Head”. Третият албум на Stormzy го позиционира като еклектичен артист, който не се страхува да споделя светлината на прожекторите с подбран състав от талантливи колаборатори, както и като чувствителна душа, измъчвана от разбито сърце. Grime елементите остават на заден план в баладичния R&B запис – британски еквивалент на завоя, който Kanye предприема с “808s & Heartbreak”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.