5 качествени албума от септември, които може би сте пропуснали

0
44

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Ama Lou – I Came Home Late:

В рамките на 15 песни Ama Lou се доказва като един от най-обещаващите британски R&B гласове. “I Came Home Late” продължава цели 54 минути. Това време не е пропиляно с ненужен пълнеж, а дебютът предлага достатъчно интересен материал. Не сме се съмнявали в таланта на Ama, предвид EP-то ѝ от 2022 “AT LEAST WE HAVE THIS”, но в новия материал певицата достига нови върхове и се разголва изключително смело. “I Came Home Late” е добър първи албум, който дава обещания за още по-вълнуващо бъдеще.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Half Moon Run – Salt:

“Salt” е един от албумите, които ще въртим интензивно през тихите есенни вечери, когато имаме нужда от уют и спокойствие. Момчетата от Half Moon Run започват да работят по парчетата преди десет години, но успяват да ги завършат чак сега. Резултатът е меланхоличен инди фолк, който ни връща към онази емоционална искреност от дебюта им “Dark Eyes”. Богатите вокални мелодии и фините аранжименти отдавна станаха синонимни с името на канадската банда, но “Salt” е доказателство, че Half Moon Run са надраснали любовните балади и са готови да задълбаят в по-разнообразни концепции.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

K. Flay – MONO:

K.Flay създава интензивните парчета в “MONO” след като губи слуха си в едното ухо. Алтернативната рок изпълнителка продължава да прескача през жанрове майсторски и намесва все повече електроника. Острият лирицизъм работи безупречно върху футуристични инструментали, а изненади се крият зад всеки ъгъл. Зад пронизителния шум и гнева на K.Flay се крие сурова уязвимост, каквато певицата от Илинойс не е показвала никога досега. Можем само да се надяваме, че създаването на този албум е било катарзисно преживяване за нея.

Puma Blue – Holy Waters:

Във втория албум на проекта си Puma Blue – Jacob Allen се изправя пред страха си от смъртта и влиза в екзистенциални размишления. Въпреки болезнените теми, песните в “Holy Waters” успяват да намерят светлината и да ни убедят, че зад буреносните облаци винаги се крие лъч надежда. Текстовете разказват за духовни преживявания и деликатна самота. Lo-fi продукцията не изключва наличието на въздействащи детайли, които правят албума по-амбициозен от предходника си, а аранжиментите са по-динамични от очакваното.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Slowdive – everything is alive:

Slowdive бяха ядрото на британската shoegaze сцена през 90-те години за шест кратки години, преди да изчезнат. След като се събраха отново през 2014 и удостоиха феновете си с качествен нов албум три години по-късно, Rachel Goswell и компания продължават да предизвикват себе си в “everything is alive” – експериментален запис, смесващ dream pop с електроника и постигащ хипнотизиращ ефект. Синтезаторите за първи път се отказват отправна точка за творческия подход на Slowdive, а сред влиянията долавяме The Cure и дори The Strokes.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here