5 качествени албума от септември, които може би сте пропуснали

Пет качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Primavera Sound Porto 2024 – фестивален репортаж

В свят, който често е разделен, фестивалите предлагат мощна...

Как Auto-Tune трансформира модерната музика

Малко са музикалните технологии, които са толкова разпространени и...

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Ama Lou – I Came Home Late:

В рамките на 15 песни Ama Lou се доказва като един от най-обещаващите британски R&B гласове. “I Came Home Late” продължава цели 54 минути. Това време не е пропиляно с ненужен пълнеж, а дебютът предлага достатъчно интересен материал. Не сме се съмнявали в таланта на Ama, предвид EP-то ѝ от 2022 “AT LEAST WE HAVE THIS”, но в новия материал певицата достига нови върхове и се разголва изключително смело. “I Came Home Late” е добър първи албум, който дава обещания за още по-вълнуващо бъдеще.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Half Moon Run – Salt:

“Salt” е един от албумите, които ще въртим интензивно през тихите есенни вечери, когато имаме нужда от уют и спокойствие. Момчетата от Half Moon Run започват да работят по парчетата преди десет години, но успяват да ги завършат чак сега. Резултатът е меланхоличен инди фолк, който ни връща към онази емоционална искреност от дебюта им “Dark Eyes”. Богатите вокални мелодии и фините аранжименти отдавна станаха синонимни с името на канадската банда, но “Salt” е доказателство, че Half Moon Run са надраснали любовните балади и са готови да задълбаят в по-разнообразни концепции.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

K. Flay – MONO:

K.Flay създава интензивните парчета в “MONO” след като губи слуха си в едното ухо. Алтернативната рок изпълнителка продължава да прескача през жанрове майсторски и намесва все повече електроника. Острият лирицизъм работи безупречно върху футуристични инструментали, а изненади се крият зад всеки ъгъл. Зад пронизителния шум и гнева на K.Flay се крие сурова уязвимост, каквато певицата от Илинойс не е показвала никога досега. Можем само да се надяваме, че създаването на този албум е било катарзисно преживяване за нея.

Puma Blue – Holy Waters:

Във втория албум на проекта си Puma Blue – Jacob Allen се изправя пред страха си от смъртта и влиза в екзистенциални размишления. Въпреки болезнените теми, песните в “Holy Waters” успяват да намерят светлината и да ни убедят, че зад буреносните облаци винаги се крие лъч надежда. Текстовете разказват за духовни преживявания и деликатна самота. Lo-fi продукцията не изключва наличието на въздействащи детайли, които правят албума по-амбициозен от предходника си, а аранжиментите са по-динамични от очакваното.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Slowdive – everything is alive:

Slowdive бяха ядрото на британската shoegaze сцена през 90-те години за шест кратки години, преди да изчезнат. След като се събраха отново през 2014 и удостоиха феновете си с качествен нов албум три години по-късно, Rachel Goswell и компания продължават да предизвикват себе си в “everything is alive” – експериментален запис, смесващ dream pop с електроника и постигащ хипнотизиращ ефект. Синтезаторите за първи път се отказват отправна точка за творческия подход на Slowdive, а сред влиянията долавяме The Cure и дори The Strokes.

Слушайте в Spotify и Apple Music.