5 качествени албума от септември, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bazzi – Infinite Dream:

Изминаха три години от качествения, но твърде кратък втори албум на Bazzi “Soul Searching”. Добрата новина е, че интроспективният му нов проект “Infinite Dream” е с далеч по-задоволителна продължителност и се доближава до обхвата на дебюта му “COSMIC”. В него няма да откриете впечатляващи иновации, но композициите, смесващи R&B с поп, са по-добре обмислени и балансирани, а текстовете са все така искрени и непринудени. Също така финалното “Don’t Leave Me Now” е може би най-грандиозната му песен досега.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Crack Cloud – Tough Baby:

“Tough Baby” започва с интересен монолог, записан на малък диктофон: “Музиката е най-подходящия начин да излееш гнева си.” Гласът е на Danny Choy, бащата на основателя на Crack Cloud – Zach. Danny умира на 29-годишна възраст от левкемия, а канадската експериментална формация не само го почита подобаващо, но и следва достойно съвета му. Подобно на дебюта им “Pain Olympics” (2020) албумът сблъсква необичайни идеи и не спира да предизвиква нагласите на слушателя от първата до последната секунда.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Editors – EBM:

Поемането на рискове и флиртуването с различни жанрове винаги е било част от есенцията на Editors. Седмият им албум “EBM” е абсолютното въплъщение на този етос. По време на пандемията групата започва да изгражда новите си идеи върху основа от носталгични синтове и бийтове, които напомнят на редица New Wave, Industrial и Gothic герои от 80-те. Резултатът е един от най-смелите и силни албуми в творчеството на Editors, който със сигурност ще им спечели нови фенове.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Greyson Chance – Palladium:

“Palladium” е неочакван завой в кариерата на Greyson Chance, в който той изоставя поп амбициите си и записва суров инди албум, изпълнен с болезнени балади със singer-songwriter начало. Красивите аранжименти и въздействащите текстове задържат вниманието през цялото време, въпреки липсата на особено разнообразие в темпото. С “Palladium” младежът отваря нова страница в живота си, надживява онази фаза, която го спираше и дава заявка за още по-обещаващи постижения след години.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Oliver Sim – Hideous Bastard:

В откриващото парче “Hideous” Oliver Sim заявява: “Radical honesty might set me free” преди да разкрие пред слушателите, че живее с вируса ХИВ от тийнейджърски години. Откритите емоции не са нещо ново за Sim, както знаят всички почитатели на групата му the xx. Това, което прави “Hideous Bastard” особено ефективен е откритото коментиране на куиър идентичността на музиканта и обвързването ѝ с хорър образност. Бляскавата продукция доближава албума до някои от впечатляващите проекти на Perfume Genius.

Слушайте в Spotify и Apple Music.