5 качествени албума от септември, които може би сте пропуснали

Неочакваният мейнстрийм успех на Mitski

Внезапният възход на Mitski през изминалата година e изключителен....

Нелепият феминизъм на Katy Perry в “Woman’s World”

Винаги е вълнуващо да наблюдаваш как някогашна доминираща сила...

Музикалната утопия на Mad Cool Festival 2024 – репортаж

Последното издание на Mad Cool Festival в Мадрид се...

Пет качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Историята на един хит: John Legend – All of Me

Музикалните класации преминават през периоди на приливи и отливи....

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bazzi – Infinite Dream:

Изминаха три години от качествения, но твърде кратък втори албум на Bazzi “Soul Searching”. Добрата новина е, че интроспективният му нов проект “Infinite Dream” е с далеч по-задоволителна продължителност и се доближава до обхвата на дебюта му “COSMIC”. В него няма да откриете впечатляващи иновации, но композициите, смесващи R&B с поп, са по-добре обмислени и балансирани, а текстовете са все така искрени и непринудени. Също така финалното “Don’t Leave Me Now” е може би най-грандиозната му песен досега.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Crack Cloud – Tough Baby:

“Tough Baby” започва с интересен монолог, записан на малък диктофон: “Музиката е най-подходящия начин да излееш гнева си.” Гласът е на Danny Choy, бащата на основателя на Crack Cloud – Zach. Danny умира на 29-годишна възраст от левкемия, а канадската експериментална формация не само го почита подобаващо, но и следва достойно съвета му. Подобно на дебюта им “Pain Olympics” (2020) албумът сблъсква необичайни идеи и не спира да предизвиква нагласите на слушателя от първата до последната секунда.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Editors – EBM:

Поемането на рискове и флиртуването с различни жанрове винаги е било част от есенцията на Editors. Седмият им албум “EBM” е абсолютното въплъщение на този етос. По време на пандемията групата започва да изгражда новите си идеи върху основа от носталгични синтове и бийтове, които напомнят на редица New Wave, Industrial и Gothic герои от 80-те. Резултатът е един от най-смелите и силни албуми в творчеството на Editors, който със сигурност ще им спечели нови фенове.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Greyson Chance – Palladium:

“Palladium” е неочакван завой в кариерата на Greyson Chance, в който той изоставя поп амбициите си и записва суров инди албум, изпълнен с болезнени балади със singer-songwriter начало. Красивите аранжименти и въздействащите текстове задържат вниманието през цялото време, въпреки липсата на особено разнообразие в темпото. С “Palladium” младежът отваря нова страница в живота си, надживява онази фаза, която го спираше и дава заявка за още по-обещаващи постижения след години.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Oliver Sim – Hideous Bastard:

В откриващото парче “Hideous” Oliver Sim заявява: “Radical honesty might set me free” преди да разкрие пред слушателите, че живее с вируса ХИВ от тийнейджърски години. Откритите емоции не са нещо ново за Sim, както знаят всички почитатели на групата му the xx. Това, което прави “Hideous Bastard” особено ефективен е откритото коментиране на куиър идентичността на музиканта и обвързването ѝ с хорър образност. Бляскавата продукция доближава албума до някои от впечатляващите проекти на Perfume Genius.

Слушайте в Spotify и Apple Music.