5 качествени албума от януари, които може би сте пропуснали

0
94

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Belle and Sebastian – Late Developers:

Belle and Sebastian се впуснаха в пандемията с материал за поне няколко албума. След като се отказаха от него през 2020 година и пренаписаха някои от песните си отначало, музикантите издадоха най-добрия си албум от дълго време насам – “A Bit of Previous”. Още по-изненадващото е, че наследника му излиза само няколко месеца по-късно. “Late Developers” звучи като албум на The Go-Betweens от 80-те, прикован към темите за младостта и духовния копнеж.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kimbra – A Reckoning:

Kimbra Johnson изследва темата за гнева в четвъртия си албум “A Reckoning”. Вдъхновена от суматохата по улиците на Ню Йорк по време на Black Lives Matter протестите и от несправедливото ѝ третиране в доминираната от мъже музикална индустрия, певицата търси здравословни начини да канализира негативната си енергия. Тавата проследява това пътуване чрез еклектични поп парчета, които преминават от самотата в меланхоличното “save me” до неистовите крясъци в “replay!” и индъстриъл забивките в “gun”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Ladytron – Time’s Arrow:

В “Time’s Arrow” Ladytron задълбават още повече в дрийм поп влиянията, загатнати в “Gravity the Seducer”, но композиционния подход този път е една идея по-конвенционален и напомня за постиженията на дуото в “Witching Hour”. Парчетата са директни и фокусирани, структурите са праволинейни, а царствения свят на синтовете изглежда все така величествен. За съжаление, албумът е по-сладък на малки дози, тъй като липсата на разнообразие и динамика започва да натежава в определени моменти.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Rhys Lewis – Corner of the Sky:

Rhys Lewis бързо се превърна в един от най-обнадеждаващите нови таланти на Великобритания. “Corner of the Sky” е също толкова приятен, колкото дебюта “This I Chose to Remember”. 12-те композиции изследват как връзката ни с музиката все повече бива диктувана от случващото се по света. Именно така Rhys превръща творчеството си в средство, чрез което преработва тревогите си и въпросите, на които не може да си отговори по друг начин.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Samia – Honey:

Въпреки нежното си заглавие, вторият албум на Samia Finnerty изследва деформациите във взаимоотношенията и униженията, на които се подлагаме заради привързаността си и нуждата да запазим любовта. “Honey” изважда на повърхността ревността, копнежа и неизлекуваните травми, които тлееха под повърхността на дебюта “The Baby”. В музикално отношение Samia продължава да твори lo-fi инди музика и да позиционира гласа си върху минималистични аранжименти. За първи път, обаче, започват да се прокрадват наченки на нещо по-амбициозно.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here