5 качествени албума от януари, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Belle and Sebastian – Late Developers:

Belle and Sebastian се впуснаха в пандемията с материал за поне няколко албума. След като се отказаха от него през 2020 година и пренаписаха някои от песните си отначало, музикантите издадоха най-добрия си албум от дълго време насам – “A Bit of Previous”. Още по-изненадващото е, че наследника му излиза само няколко месеца по-късно. “Late Developers” звучи като албум на The Go-Betweens от 80-те, прикован към темите за младостта и духовния копнеж.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kimbra – A Reckoning:

Kimbra Johnson изследва темата за гнева в четвъртия си албум “A Reckoning”. Вдъхновена от суматохата по улиците на Ню Йорк по време на Black Lives Matter протестите и от несправедливото ѝ третиране в доминираната от мъже музикална индустрия, певицата търси здравословни начини да канализира негативната си енергия. Тавата проследява това пътуване чрез еклектични поп парчета, които преминават от самотата в меланхоличното “save me” до неистовите крясъци в “replay!” и индъстриъл забивките в “gun”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Ladytron – Time’s Arrow:

В “Time’s Arrow” Ladytron задълбават още повече в дрийм поп влиянията, загатнати в “Gravity the Seducer”, но композиционния подход този път е една идея по-конвенционален и напомня за постиженията на дуото в “Witching Hour”. Парчетата са директни и фокусирани, структурите са праволинейни, а царствения свят на синтовете изглежда все така величествен. За съжаление, албумът е по-сладък на малки дози, тъй като липсата на разнообразие и динамика започва да натежава в определени моменти.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Rhys Lewis – Corner of the Sky:

Rhys Lewis бързо се превърна в един от най-обнадеждаващите нови таланти на Великобритания. “Corner of the Sky” е също толкова приятен, колкото дебюта “This I Chose to Remember”. 12-те композиции изследват как връзката ни с музиката все повече бива диктувана от случващото се по света. Именно така Rhys превръща творчеството си в средство, чрез което преработва тревогите си и въпросите, на които не може да си отговори по друг начин.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Samia – Honey:

Въпреки нежното си заглавие, вторият албум на Samia Finnerty изследва деформациите във взаимоотношенията и униженията, на които се подлагаме заради привързаността си и нуждата да запазим любовта. “Honey” изважда на повърхността ревността, копнежа и неизлекуваните травми, които тлееха под повърхността на дебюта “The Baby”. В музикално отношение Samia продължава да твори lo-fi инди музика и да позиционира гласа си върху минималистични аранжименти. За първи път, обаче, започват да се прокрадват наченки на нещо по-амбициозно.

Слушайте в Spotify и Apple Music.