5 качествени албума от януари, които може би сте пропуснали

0
152

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Amber Mark – Three Dimensions Deep:

Дебютът “Three Dimensions Deep” е мистично преживяване на еклектичните влияния на Amber Mark. Тъкмо когато предположиш, че навлиза в безопасните територии на носталгично R&B и нео-соул, американката прави интересен завой към трап или електропоп. Независимо от жанровата флуидност, Amber впечатлява със слух за подходящите мотиви, върху които да извиси гласа си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kyla La Grange – While Your Heart’s Still Beating:

Сблъсъкът със славата никога не е толкова лесен, когато си на 20. Kyla La Grange рефлектира върху преживяванията си в меланхоличния “While Your Heart’s Still Beating”, който не само надгражда върху експресивността в “Ashes” и “Cut Your Teeth”, но е и значително по-минималистичен и експериментален.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Miles Kane – Change the Show:

Фронтменът на The Last Shadow Puppets е обгърнат от носталгия по Motown и рокендрол музиката от 60-те години в “Change the Show” – може би най-зрелия му солов албум досега. В текстовете Miles разсъждава върху темата за остаряването, но избягва от клишетата, при които процеса се преживява с чувство на тъга, несигурност и страх.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Samm Henshaw – Untidy Soul:

Въпреки че вече сме ставали свидетели на гъвкавостта на Samm Henshaw, в “Untidy Soul” за първи път осъзнаваме и неговата емоционална уязвимост. Всяка песен разказва различна история за любов, копнеж, грижа за себе си и социална критика, а корените на изпълнителя в госпъл жанра се срещат с препратки към джаз и традиционен соул.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

The Wombats – Fix Yourself, Not the World:

След успеха на “Greek Tragedy” беше повече от ясно, че The Wombats ще изоставят инди стилистиката и ще се превърнат в банда със значително по-широки амбиции. “Fix Yourself” е поредната крачка в трансформацията им – с помощта на футуристично диско и фънк-пънк изненади, британците трупат все повече материал за фестивалните сцени.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here