5 качествени албума от януари, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Amber Mark – Three Dimensions Deep:

Дебютът “Three Dimensions Deep” е мистично преживяване на еклектичните влияния на Amber Mark. Тъкмо когато предположиш, че навлиза в безопасните територии на носталгично R&B и нео-соул, американката прави интересен завой към трап или електропоп. Независимо от жанровата флуидност, Amber впечатлява със слух за подходящите мотиви, върху които да извиси гласа си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kyla La Grange – While Your Heart’s Still Beating:

Сблъсъкът със славата никога не е толкова лесен, когато си на 20. Kyla La Grange рефлектира върху преживяванията си в меланхоличния “While Your Heart’s Still Beating”, който не само надгражда върху експресивността в “Ashes” и “Cut Your Teeth”, но е и значително по-минималистичен и експериментален.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Miles Kane – Change the Show:

Фронтменът на The Last Shadow Puppets е обгърнат от носталгия по Motown и рокендрол музиката от 60-те години в “Change the Show” – може би най-зрелия му солов албум досега. В текстовете Miles разсъждава върху темата за остаряването, но избягва от клишетата, при които процеса се преживява с чувство на тъга, несигурност и страх.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Samm Henshaw – Untidy Soul:

Въпреки че вече сме ставали свидетели на гъвкавостта на Samm Henshaw, в “Untidy Soul” за първи път осъзнаваме и неговата емоционална уязвимост. Всяка песен разказва различна история за любов, копнеж, грижа за себе си и социална критика, а корените на изпълнителя в госпъл жанра се срещат с препратки към джаз и традиционен соул.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

The Wombats – Fix Yourself, Not the World:

След успеха на “Greek Tragedy” беше повече от ясно, че The Wombats ще изоставят инди стилистиката и ще се превърнат в банда със значително по-широки амбиции. “Fix Yourself” е поредната крачка в трансформацията им – с помощта на футуристично диско и фънк-пънк изненади, британците трупат все повече материал за фестивалните сцени.

Слушайте в Spotify и Apple Music.