5 качествени албума от юли, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Cuco – Fantasy Gateway:

Много се изговори за Omar Banos през последните години. Неговият двуезичен инди поп достигна до много от нас за първи път с издаването на дебюта му “Para Mi” през 2019 година. Вторият му албум “Fantasy Gateway” е концептуален проект, който ни отвежда в непознато измерение, през което Cuco се заиграва с идеята си за антиутопия. Интригуващият запис пречупва успешно психеделията на Tame Impala през призмата на романтичен bedroom поп специалист.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Lisa LeBlanc – Chiac Disco:

Още преди 10 години Lisa LeBlanc се доказа като сила във френскоезичния фолк. Днес тя заменя банджото и акустичната китара с диско аранжименти в духа на 70-те, вдъхновени от ренесанса на жанра в началото на пандемията. Използването на пищни цигулки, тромпети и тромбони спомага за автентичния реверанс към жанр и носталгичното чувство, а песните рефлектират върху проблеми на модерното общество.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Maggie Rogers – Surrender:

За втория си албум “Surrender” Maggie Rogers се предизвиква да запише албум, който въздейства на физическо ниво с мощни барабани и рок китари. Резултатът прилича на средния период на Alanis Morissette с еклектични завои към кънтри, фолк и поп. Вдъхновен от burnout-а на певицата след дълго турне, записът звучи първично и неподправено като дневника на DIY артист, необременен от очакванията на индустрията.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Metric – Formentera:

Името на Metric винаги е било синонимно на енергичен денс-пънк, но по душа канадците винаги са били прог архитекти. Откриващото парче “Doomscroller” от новия им албум е доказателство за това – същински клаустрофобичен лабиринт, сблъскващ няколко различни жанра. “Formentera” e уверен стадионен запис, който запазва някои от най-разпознаваемите черти на Metric, но не се страхува и да насочи поглед в нова посока.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Steve Lacy – Gemini Rights:

В “Gemini Rights” Steve Lacy си позволява да говори открито за гнева, тъгата, щастието, страха и сексуалната си възбуда. Музикантът утвърждава себе си като R&B хамелеон, който не се страхува да експериментира с боса нова, инди рок и фънк. Достатъчно различен от музиката, която прави с групата The Internet, албумът е свидетелство, че няма причина да се тревожим за бъдещето на жанра през това десетилетие.

Слушайте в Spotify и Apple Music.