5 качествени албума от юли, които може би сте пропуснали

Неочакваният мейнстрийм успех на Mitski

Внезапният възход на Mitski през изминалата година e изключителен....

Нелепият феминизъм на Katy Perry в “Woman’s World”

Винаги е вълнуващо да наблюдаваш как някогашна доминираща сила...

Музикалната утопия на Mad Cool Festival 2024 – репортаж

Последното издание на Mad Cool Festival в Мадрид се...

Пет качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Историята на един хит: John Legend – All of Me

Музикалните класации преминават през периоди на приливи и отливи....

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Cuco – Fantasy Gateway:

Много се изговори за Omar Banos през последните години. Неговият двуезичен инди поп достигна до много от нас за първи път с издаването на дебюта му “Para Mi” през 2019 година. Вторият му албум “Fantasy Gateway” е концептуален проект, който ни отвежда в непознато измерение, през което Cuco се заиграва с идеята си за антиутопия. Интригуващият запис пречупва успешно психеделията на Tame Impala през призмата на романтичен bedroom поп специалист.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Lisa LeBlanc – Chiac Disco:

Още преди 10 години Lisa LeBlanc се доказа като сила във френскоезичния фолк. Днес тя заменя банджото и акустичната китара с диско аранжименти в духа на 70-те, вдъхновени от ренесанса на жанра в началото на пандемията. Използването на пищни цигулки, тромпети и тромбони спомага за автентичния реверанс към жанр и носталгичното чувство, а песните рефлектират върху проблеми на модерното общество.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Maggie Rogers – Surrender:

За втория си албум “Surrender” Maggie Rogers се предизвиква да запише албум, който въздейства на физическо ниво с мощни барабани и рок китари. Резултатът прилича на средния период на Alanis Morissette с еклектични завои към кънтри, фолк и поп. Вдъхновен от burnout-а на певицата след дълго турне, записът звучи първично и неподправено като дневника на DIY артист, необременен от очакванията на индустрията.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Metric – Formentera:

Името на Metric винаги е било синонимно на енергичен денс-пънк, но по душа канадците винаги са били прог архитекти. Откриващото парче “Doomscroller” от новия им албум е доказателство за това – същински клаустрофобичен лабиринт, сблъскващ няколко различни жанра. “Formentera” e уверен стадионен запис, който запазва някои от най-разпознаваемите черти на Metric, но не се страхува и да насочи поглед в нова посока.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Steve Lacy – Gemini Rights:

В “Gemini Rights” Steve Lacy си позволява да говори открито за гнева, тъгата, щастието, страха и сексуалната си възбуда. Музикантът утвърждава себе си като R&B хамелеон, който не се страхува да експериментира с боса нова, инди рок и фънк. Достатъчно различен от музиката, която прави с групата The Internet, албумът е свидетелство, че няма причина да се тревожим за бъдещето на жанра през това десетилетие.

Слушайте в Spotify и Apple Music.