5 качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Пет качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Primavera Sound Porto 2024 – фестивален репортаж

В свят, който често е разделен, фестивалите предлагат мощна...

Как Auto-Tune трансформира модерната музика

Малко са музикалните технологии, които са толкова разпространени и...

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Albert Hammond Jr – Melodies on Hiatus:

Новият соло албум на Albert Hammond Jr е вдъхновен от период на сериозни промени в живота му – преместване от Ню Йорк в Лос Анджелис и нуждата да смени посоката на звучене след издаване на четири китарни рок албума. “Melodies on Hiatus” изненадва и впечатлява с поп аранжименти, концертна енергия, ретро синт звуци и търсене на разнообразни начини за бягане от обичайните очаквания към основател на емблематична рок група.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Donna Missal – Revel:

Миналата година Donna Missal се оказа изоставена от звукозаписната си компания. През 2023 тя си стъпва на краката и издава най-добрия си албум досега като независим артист. “Revel” сменя посоката на звучене и залага на по-еклектични поп аранжименти и денс енергия. Изобщо не бихме се изненадали да видим името на Donna като подгряваща на Caroline Polachek, Grimes или Empress Of съвсем скоро.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Council Skies:

Другата година ще се навършат 30 години от излизането на дебютния албум на Oasis. Празнуване едва ли ще има, предвид напрегнатите отношения на братята Gallagher, но феновете им поне могат да се радват на адекватни соло албуми от тяхна страна през последните години. Четвъртият албум на Noel Gallagher’s High Flying Birds “Council Skies” е най-мелодичната и зряла музика, която той е издавал досега – леснослушаем и експанзивен запис, който компенсира липсата на твърд рок с емоция.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Portugal. The Man – Chris Black Changed My Life:

Всеки би се радвал да има един “Chris Black” в живота си. Близкият приятел на музикантите от Portugal. The Man, който умира през 2019 година, вдъхновява новия им концептуален албум. С помощта на продуцента Jeff Bhasker (Harry Styles, SZA) и гост участието на редица артисти от алтернативната сцена, като Unknown Mortal Orchestra, Black Thought и Natalia Lafourcade, момчетата от Портланд записват достойно продължение на “Woodstock”.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Sophie-Ellis Bextor – HANA:

Завръщането на Sophie- Ellis Bextor като локдаун диско кралица през пандемията беше неочаквано. Поредицата ѝ от “Kitchen Disco” сесии я представиха пред нова аудитория, която за първи път обърна внимание на разпознаваемия ѝ почерк. “HANA” продължава да изследва по-алтернативното и умерено звучене, което британката развива в последните си албуми. Парчетата са вдъхновени от пътуване в Япония и на моменти им липсва достатъчно дълбочина, за да се наредят до най-добрите ѝ опити. Въпреки това, “HANA” звучи като проект, който Sophie Ellis-Bextor и композитора Ed Harcourt са направили с любов.

Слушайте в Spotify и Apple Music.