5 качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

070 Shake – You Can’t Kill Me:

Крайно време е да спрем да наричаме Danielle Balbuena отроче на Kanye West! Думата, която описва най-ясно втория албум на проекта ѝ 070 Shake е ‘свобода’. С “You Can’t Kill Me” певицата слага край на всички съмнения и се отдава на смело експериментиране, без да разчита твърде много на стилистиката на дебюта ѝ “Modus Viviendi” – парчетата този път изненадват със значително по-атмосферичен вайб, многопластови аранжименти, епична структура и философски текстове.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Alice Merton – S.I.D.E.S.:

Във втория си албум Alice Merton се доказва като амбициозен поп артист. Вдъхновен от последните две години от живота ѝ, “S.I.D.E.S” е значително по-интроспективен от танцувалния си предшественик и залага на органична продукция и балансиран микс от рок и поп. Това не означава, че в него няма да чуете редица потенциални радио сингли и бъдещи концертни бенгъри.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Hercules & Love Affair – In Amber:

“In Amber” е неочакван завой в кариерата на Andy Butler и проекта му Hercules & Love Affair. Малко са моментите, които препращат към хаус и диск музиката на по-ранните издания. Вместо това получаваме мрачен запис, който флиртува с пост-пънк и 80-тарски готик рок ала ранните Dead Can Dance. Ключовата ANHONI се завръща в цели шест парчета, но най-големите изненади идват от Butler и апокалиптичните му текстове за отчуждение, религиозни войни, геноцид и брутална хомофобия.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

MUNA – MUNA:

След успеха на втория си албум “Saves the World” през 2020 година MUNA остават без лейбъл. Неочакваното разочарование за момичетата се оказва знак от съдбата, тъй като самата Phoebe Bridgers решава да им подаде ръка с лейбъла си Saddest Factory Records. Така третият им албум днес стои пред нас и преобръща изцяло досегашния наратив на MUNA. След като предните албуми на куиър гърл групата изследваха несподелената любов, едноименният “MUNA” празнува куиър насладата с ударни синтпоп парчета, които ще продължаваме да въртим през цялото лято.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

XYLØ – unamerican beauty:

Paige Duddy се вдъхновява от идеята за “американската мечта” и разказва история за промените, през които Америка преминава през годините и загубата на национална гордост от страна на певицата. Саркастичните текстове оживяват в ярки цветове под звуците на богати поп аранжименти и доказват, че XYLØ e талантлив разказвач на истории. Ще продължаваме да следим с интерес развитието на проекта ѝ!

Слушайте в Spotify и Apple Music.