6 изненадващи откровения от мемоара на Britney Spears

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Едва ли някой е изненадан, че мемоарът на Britney Spears “The Woman In Me” се превърна в една от най-продаваните книги на 2023 година. Текстът на звездата влиза надълбоко в темата за двойните стандарти в музикалната индустрия, токсичната ѝ връзка с Justin Timberlake, известния ѝ публичен срив и 13-годишното консерваторство, което я държеше в плен на баща ѝ. LOUD обобщава шест от най-интересните нови разкрития в “The Woman In Me”:

За концепцията на видеоклипа към “… Baby One More Time”:

В девета глава от книгата Britney споделя, че нейният лейбъл първоначално е имал различни планове за видеото към сингъла “… Baby One More Time” – то е щяло да има футуристична визия, вдъхновена от “Power Rangers”. Бритни, обаче, предполага, че тази идея няма да резонира с публиката ѝ. “Не ми харесваше идеята им. Имах чувството, че хората нямаше да се впечатлят от нея. Казах на ръководителите в Jive Records, че феновете по-скоро биха се впечатлили от това да видят как стоя отегчена с приятели в училище и как купона започва, когато звънецът бие.”

Облекчението ѝ, когато не бива избрана за главна роля във филма “The Notebook”:

След актьорския си дебют в комедията “Crossroads”, Britney се явява на кастинг за ролята на Allie Hamilton в “The Notebook”. В крайна сметка Rachel McAdams бива избрана. Певицата признава, че е почувствала облекчение, когато не е получила ролята и размишлява върху това колко изтощителна е била подготовката ѝ за “Crossroads”. “Радвам се, че не се наложи да снимам “The Notebook”. Сигурно щях да се държа като богата наследница от 40-те години денонощно.”

Свободата, която “Blackout” ѝ дава:

Хората масово свързват петия албум на Britney Spears “Blackout” с нейния емоционален срив, който се случва под светлината на прожекторите. Въпреки това, немалко музикални критици и фенове ще ви кажат, че той е един от най-силните ѝ проекти. Когато създава “Blackout” Britney тъкмо е приключила тежко турне, личният ѝ живот е в криза, а бракът ѝ се разпада. Изненадващо, тя се радва на творческа свобода, докато записва албума, не подлага идеите си на съмнение и изразява истинските си емоции.

Зад кулисите на скандалното изпълнение на VMA:

През 2007 година Britney става жертва на остри критики за изпълнението си на “Gimme More” по време на церемонията на VMA. В книгата си тя споделя, че е била принудена за този пърформанс от звукозаписната ѝ компания, че не е спала нощта преди него и се е чувствала замаяна на сцената. Вследствие на трудното преживяване, тя започва битка с паническите атаки и чувства натиск да отговори на определи очаквания по отношение на външния ѝ вид.

За изпълненията ѝ в Лас Вегас:

В 37-ма глава от книгата Britney разказва за резиденцията си в Лас Вегас “Britney: Piece of Me” и признава, че не е давала всичко от себе си по време на концертите и това е било нейното бунтуване срещу онези, които са я държали в плен по време на консерваторството. Тя признава, че този самосаботаж е засегнал и това, което са получавали нейните фенове. “Танцувах си хореографиите, но в тях не влагах същата онази енергия, която имах в миналото.”

За бъдещето:

След прекратяването на нейното консерваторство, Britney се завръща с песента “Hold Me Closer” – дует с Elton John, който интерпретира неговата класика от 1971 година “Tiny Dancer”. Въпреки че песента постига успех, Britney няма планове да се връща скоро в музиката. Тя пояснява, че сегашният ѝ фокус е върху емоционалното ѝ здраве и иска да се научи да оценява малките радости в живота и различното темпо.