6 изненадващи откровения от мемоара на Britney Spears

0
37

Едва ли някой е изненадан, че мемоарът на Britney Spears “The Woman In Me” се превърна в една от най-продаваните книги на 2023 година. Текстът на звездата влиза надълбоко в темата за двойните стандарти в музикалната индустрия, токсичната ѝ връзка с Justin Timberlake, известния ѝ публичен срив и 13-годишното консерваторство, което я държеше в плен на баща ѝ. LOUD обобщава шест от най-интересните нови разкрития в “The Woman In Me”:

За концепцията на видеоклипа към “… Baby One More Time”:

В девета глава от книгата Britney споделя, че нейният лейбъл първоначално е имал различни планове за видеото към сингъла “… Baby One More Time” – то е щяло да има футуристична визия, вдъхновена от “Power Rangers”. Бритни, обаче, предполага, че тази идея няма да резонира с публиката ѝ. “Не ми харесваше идеята им. Имах чувството, че хората нямаше да се впечатлят от нея. Казах на ръководителите в Jive Records, че феновете по-скоро биха се впечатлили от това да видят как стоя отегчена с приятели в училище и как купона започва, когато звънецът бие.”

Облекчението ѝ, когато не бива избрана за главна роля във филма “The Notebook”:

След актьорския си дебют в комедията “Crossroads”, Britney се явява на кастинг за ролята на Allie Hamilton в “The Notebook”. В крайна сметка Rachel McAdams бива избрана. Певицата признава, че е почувствала облекчение, когато не е получила ролята и размишлява върху това колко изтощителна е била подготовката ѝ за “Crossroads”. “Радвам се, че не се наложи да снимам “The Notebook”. Сигурно щях да се държа като богата наследница от 40-те години денонощно.”

Свободата, която “Blackout” ѝ дава:

Хората масово свързват петия албум на Britney Spears “Blackout” с нейния емоционален срив, който се случва под светлината на прожекторите. Въпреки това, немалко музикални критици и фенове ще ви кажат, че той е един от най-силните ѝ проекти. Когато създава “Blackout” Britney тъкмо е приключила тежко турне, личният ѝ живот е в криза, а бракът ѝ се разпада. Изненадващо, тя се радва на творческа свобода, докато записва албума, не подлага идеите си на съмнение и изразява истинските си емоции.

Зад кулисите на скандалното изпълнение на VMA:

През 2007 година Britney става жертва на остри критики за изпълнението си на “Gimme More” по време на церемонията на VMA. В книгата си тя споделя, че е била принудена за този пърформанс от звукозаписната ѝ компания, че не е спала нощта преди него и се е чувствала замаяна на сцената. Вследствие на трудното преживяване, тя започва битка с паническите атаки и чувства натиск да отговори на определи очаквания по отношение на външния ѝ вид.

За изпълненията ѝ в Лас Вегас:

В 37-ма глава от книгата Britney разказва за резиденцията си в Лас Вегас “Britney: Piece of Me” и признава, че не е давала всичко от себе си по време на концертите и това е било нейното бунтуване срещу онези, които са я държали в плен по време на консерваторството. Тя признава, че този самосаботаж е засегнал и това, което са получавали нейните фенове. “Танцувах си хореографиите, но в тях не влагах същата онази енергия, която имах в миналото.”

За бъдещето:

След прекратяването на нейното консерваторство, Britney се завръща с песента “Hold Me Closer” – дует с Elton John, който интерпретира неговата класика от 1971 година “Tiny Dancer”. Въпреки че песента постига успех, Britney няма планове да се връща скоро в музиката. Тя пояснява, че сегашният ѝ фокус е върху емоционалното ѝ здраве и иска да се научи да оценява малките радости в живота и различното темпо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here