A Place to Bury Strangers с концерт в София на 17 март

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Нойз рок легендите от Ню Йорк A Place To Bury Strangers гостуват на 17 март в Mixtape 5 (B-Side) с нов албум и състав около основателя Оливър Акерман, и в компанията на берлинската група Plattenbau.

A Place To Bury Strangers ще представят двата си най-нови проекта: излезлият през март албум “See Through You”, седма глава в историята им, и миналогодишно мини “Hologram”. Всяко видео към новия албум е режисирано от различен хорър режисьор. ““See Through You” е един от най-директните и буквални албуми, които съм правил – гневът и разочарованието доминират в него”, казва ни Оливър. 

Това ще бъде един от малкото концерти на чуждестранни групи в София през март. 

A Place to Bury Strangers вече имат дълга история. Основателят и единствен постоянен член на групата Оливър Акерман създава APTBS през 2003 г. В края на десетилетието те вече делят сцени с групи като Jesus and the Mary Chain, Nine Inch Nails, MGMT, Black Rebel Motorcycle Club, записват за лейбъли като Mute Records (изиграл голяма роля в развитието на Depeche Mode и Nick Cave & The Bad Seeds). Групата е известна и с линията си музикална техника Death by Audio, а отскоро те започнаха лейбъла Dedstrange.

Plattenbau са част от европейското турне на APTBS и ще открият концерта в София. Те са създадени през 2011 г. и започват да записват в студио в източната част на Берлин, някога щаб на ЩАЗИ. По-рано тази година те издадоха втория си албум “Shape / Shifting”, а приходите от концерта в Берлин, отбелязал премиерата му, отидоха за пострадалите от войната в Украйна. 

Вратите на клуба отварят в 20 ч. Точното разписание на концерта ще бъде обявено във Facebook събитието

Концертът е инициатива на Indioteque, организатори на многобройни партита и концерти на чуждестранни групи от 2008 г. насам. A Place to Bury Strangers гостуваха по тяхна покана през 2013 и 2015 г.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в модата, музиката и културата като цяло, започна да ни връща в средата на 2000-те години....

Скенер: Sting

Скенер е рубриката, в която LOUD преобръща дискографията на култов артист или група с богата история. Резултатът е разбор на творчеството и спестено време...

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи и стилове, но в същността си оставаха разпознаваеми. Въпреки че артистичните експерименти понякога рискуват да...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here