Angelo De Augustine – Toil and Trouble

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

Сравненията рядко работят в полза на артистите. Няма съмнение, че Angelo De Augustine е талантлив артист, който има какво да каже, но повечето от вас едва ли ще отрекат, че “Toil and Trouble” звучи досущ като нов албум на Sufjan Stevens. Освен че американецът издава албумите си през лейбъла Asthmatic Kitty (собственост Sufjan), двамата приятели и сътрудници звучат все по-еднакво през годините. И все пак “Toil and Trouble” вероятно ще се окаже сладко удоволствие за феновете на “Carrie & Lowell”.

Тематично четвъртият соло албум на Angelo De Augustine ни отвежда в приказен свят, далеч от необузданите конфликти и насилието, които кипят в реалността ни. Самият музикант твърди, че това е неговия начин да възприеме реалността от различни гледни точки и да погледне на световните събития по един по-безпристрастен начин.

Акустичният lo-fi подход от ранните албуми на Angelo претърпява развитие в “Toil and Trouble”. Музикалната палитра на записа е допълнена от разнообразие от музикални елементи – ксилофон, мелотрон, звукови ефекти, оркестрации. “Healing Water” е медитативен ембиънт инструментал, пресъздаващ звука на течаща рака, който разчупва дълбоката меланхолията с чувство за изцеление. Приказните текстове имат пряка връзка с действителността, в която живеем – темите за крехкостта на човечеството и горчивата омраза изплуват на повърхността отново и отново.

И все пак основният проблем на “Toil and Trouble” си остава липсата на особена изобретателност. Атмосферата е въздействаща, но Angelo De Augustine твърде често се обръща към нотните тетрадки на Sufjan Stevens, до степен в която става лесно да се изгубиш и да забравиш какво точно слушаш. Не искаме да подценяваме таланта на калифорнийския музикант, нито усилията, които е вложил в композирането на толкова приятен албум, но все пак следващия път вероятно Angelo ще трябва да се замисли за нови посоки, в които да развие вдъхновението си.

6.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.