AURORA – The Gods We Can Touch

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

През 2019 година AURORA издаде забележителния “A Different Kind of Human (Step 2)”. Тогава бъдещето за норвежката сирена изглеждаше светло. Затова и достигането ѝ до мейнстрийм аудитория с песента “Into the Unknown” от “Frozen 2”, изпълнението ѝ на Оскарите през 2020-та година и превръщането на една от първите ѝ песни “Runaway” във viral хит в TikTok не ни изненадва особено.

Еклектичната звезда се завръща в началото на новата година с новия си албум “The Gods We Can Touch” – многопластово издание, вдъхновено от гръцката митология, целящо да илюстрира по провокативен начин състоянието на света в модерните времена.

Посланието в ядрото ни казва, че дори боговете не са съвършени и че именно несъвършенствата ни правят красиви и свещени създания. 

В текстовете на 15-те парчета AURORA ни среща с различни божества, въпреки че почти никога не ги назовава поименно. “Giving in to the Love” препраща към Прометей, който открадва огъня от Зевс и го дарява на хората. Сингълът “Cure for Me” пък прокарва жесток паралел между изначалната доброта на Панацея – богинята на лечението и медицината – и жестокостта, на която ЛГБТ+ хората стават жертви от хората, третиращи сексуалната им ориентация като “заболяване”. Мрачната “Blood in the Wine” е друга успешна референция към Дионис, за да разкаже за комплексната връзка между хората и религиите.

Музикално записът се движи в типичната за AURORA максималистка стилистика – песните са едновременно химнови, тържествени, гневни и изпълнени с катарзисна енергия. Скандинавската певица доказва, че не просто има красив глас, но и невероятни композиторски и продуцентски умения. 

Записан в замък в норвежката местност Rosendal, преобразен във временно студио, “The Gods We Can Touch” наистина звучи, като проект, за който AURORA се е докоснала до божествени сили. В резултат на това, енергията ѝ се е канализирала в един от най-завършените ѝ албуми досега.

8.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.