Charlie Puth – CHARLIE

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

Charlie Puth е една от най-фрустриращите загадки на поп сцената в момента. Малко хора ще се опитат да оспорят факта, че той е един талантлив и интелигентен композитор и музикант. Редицата му номинации за Грами и хитове в класациите също не са случайност. Освен това, Charlie е харизматичен и забавен, макар и често да залита към отчаяното търсене на внимание в социалните мрежи, посредством thirst traps и неочаквани изказвания. В интервютата си винаги е искрен и бяха от скучните фрази, одобрени от PR екипа му. И въпреки това, когато стане дума за собствената му музика, той така и не успява да направи нещо стойностно.

През последните месеци Charlie Puth прекара дълго време в TikTok, където предложи на феновете си по-личен поглед върху процеса му по създаването на третия му албум “CHARLIE”. В приложението, което се превърна в тренди инструмент за реклама, Puth се превърна в същински “поп принц”, събирайки над 19 милиона последователи, всеки от които стана свидетел на музикалната му етика. Подобна кампания има несъмнена стойност сама по себе си.

Проблемът е финалният резултат. 12-те парчета не звучат завършено. В някои от тях има потенциал, но идеите не са достатъчно разгърнати. Парчета като “Charlie Be Quiet”, които предизвикаха сериозен интерес сред потребителите в TikTok не предлагат почти нищо повече от това, което той представи там. Сякаш дори финалната композиция звучи прекалено много като snippet на нещо по-значително. “Loser” успява да се докосне до успешната формула на някои от големите му хитове от миналото, но следва предвидима структура, която превръща в песента в копие.

Количеството autotune върху гласа на Charlie също остава неясна клауза. Музикантът има приятен глас и не се нуждае от толкова тежка обработка, тъй като тя често изсмуква човешката емоция от много парчета с потенциал да бъдат въздействащи. Добър пример за това е пиано баладата “When You’re Sad I’m Sad”, за която Puth се връща на любимия си инструмент – пианото.

“CHARLIE” не е най-лошият поп албум, който ще чуете тази година, но самоцелното следване на TikTok алгоритмите (за сметка на органичното музициране) разочарова. Може би е редно да обвиняваме Elton John за това, че разкритикува Charlie за далеч по-интересните му сингли от 2019 и го окуражи да остави настрана албума, по който работеше тогава. А може би Puth трябва да фокусира усилията си върху писането на хитове за други артисти.

5.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.