Feist – Multitudes

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които...

Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT

Последните месеци са особено вълнуващи за любителите на поп...

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия...

WILLOW – empathogen

WILLOW не е от артистите, които се вписват лесно...

Dua Lipa – Radical Optimism

Албумът на Dua Lipa от 2020 г. "Future Nostalgia"...

Share

Изминаха шест години от последния албум на Leslie Feist “Pleasure”. През този период от време тя се премести и заживя в Лос Анджелис, осинови дъщеря и изгуби баща си. Затова няма нищо изненадващо в това, че раждането, смъртта и решителността са сред основните теми в суровия ѝ нов албум “Multitudes”. Една от най-разпознаваемите инди звезди за последните десетилетия винаги е търсила баланса между интимността и смелото експериментиране в музиката си. Дали е успяла да го постигне този път?

Още в едно от първите парчета в албума “Forever Before” Feist запява “Fear, fearless, oh fear, fearlessness”, а зад гласа ѝ се прокрадва мрачен дисторшън. Красотата на минималистичния аранжимент бива засенчена от чувство на безпокойство. В парчето 47-годишната певица обмисля новата фаза от живота си и отговорността, която е поела с осиновяването на дъщеря си Tihui. В “Become the Earth” пък Leslie разсъждава за смъртността и бъдещето на планетата, на която нейната дъщеря ще израсне. Личното и глобалното се сблъскват.

Несъмнено “Multitudes” предлага безкомпромисна и въздействаща музика, въпреки че песните понякога се сливат в едно цяло… поне докато Feist не реши да ни изненада с някое неочаквано решение, като електрическата китара и агресивните барабани в “Borrow Trouble”. Бихме могли да кажем, че това е най-директната ѝ поп-рок песен от “I Feel It All” (2007) насам и със сигурност ще се превърне в задължителна част от концертния ѝ репертоар.

Въпреки впечатляващите контрасти на моменти, “Multitudes” е най-леснослушаемия и спокоен албум, който Leslie е издавала от известно време насам. Разбира се, зад акустичните аранжименти и светлата фасада често се крият многопластови и комплексни композиции. Feist лесно ще ви заблуди, но след повторно слушане, ще разберете, че най-силните оръжия на записа ще излязат под формата на привидно малки детайли и решения.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.