FKA twigs – CAPRISONGS

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Tahliah Debrett Barnett, известна на музикалната сцена като феномена FKA twigs, отпразнува 34-тия си рожден ден вчера. Като други представители на зодията козирог, част от поколението на Плутон в Скорпион, twigs твърди, че е преминала през вълнуващ транзит по времето на последния ретрограден Плутон. 

Новият ѝ проект “CAPRISONGS” е вдъхновен от самопознанието, до което е достигнала тя и… от астрологически мийм (разбирай ‘meme’), на което е попаднала в социалните медии. Без да задълбавам повече в бездънните дебри на астрологията, ще отбележа само, че най-често обсъжданите черти на Козирога – амбиция и трудолюбивост – съвпадат напълно с безграничната оригиналност и инстинкт за преоткриване на Tahliah.

Обявен като ‘mixtape’, заради независимата си същност, проектът бива описан от самата twigs като “асансьорна музика, докато се качваш до 50-тия етаж”. 

Когато се абстрахираме от приказките на певицата, обаче, обективно погледнато ставаме свидетели на най-достъпния ѝ запис досега. 

В “CAPRISONGS” британката не е намерила място за типичната си барокова визия, превърнала първите ѝ два дългосвирещи записа в нещо брилянтно. Енергията, която twigs вкарваше до този момент в музикално експериментиране, този път разцъфтява в значително по-предвидими парчета, а еклектиката идва от разнообразието от жанрове елементи – неочаквани хип хоп куплети се редуват с ърбън R&B забивки (“oh my love”), афробийт (в “papi bones”), прочувствени дуети (“careless”) и хиперпоп избухвания (“pamplemousse”). Единствената константа в записа е ангелския глас на twigs и пулсиращия бас. 

Някои фенове вероятно ще останат разочаровани от липсата на силна концептуалност или завоите, които певицата предприема. Въпреки това, трудно можем да отречем насладата, която струи от проекта. Личи си ясно, че Tahliah го е направила с удоволствие и се е забавлявала в студиото.

Преди броени дни в интервю за Apple Music FKA twigs сподели, че вече работи по следващ албум, който може да бъде издаден още тази година, а може да бъде и отложен/отменен. Дори и да ни се размине издаването му, “CAPRISONGS” е несъмнено интересен запис, който ни показва една по-екстровертна версия на певицата. Уви, това идва за сметка на галактическата гениалност, но понякога всички имаме нужда от малко презареждане преди следващата голяма крачка.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в модата, музиката и културата като цяло, започна да ни връща в средата на 2000-те години....

Скенер: Sting

Скенер е рубриката, в която LOUD преобръща дискографията на култов артист или група с богата история. Резултатът е разбор на творчеството и спестено време...

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи и стилове, но в същността си оставаха разпознаваеми. Въпреки че артистичните експерименти понякога рискуват да...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here