Foxes – The Kick

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

Foxes стана част от поп стратосферата пред 2012 година с издаването на колаборацията с EDM гиганта Zedd “Clarity”, която ѝ донесе и награда Грами, а следващите пет години от кариерата ѝ бяха прекарани в безкрайни участия и изтощителни звукозаписни сесии с различни продуценти. Всичко се променя през 2017 година, когато певицата решава да си даде почивка и да презареди сили и да се свърже със себе си и детската си мечта да бъде артист.

“Glorious” (2014) и още повече “All I Need” (2016) бяха изключително приятни албуми, които по някакъв начин се оказаха и индикатори за завоите, през които поп сцената ще премине през следващите години. Цели шест години по-късно “The Kick” ни представя една по-различна Foxes, която иска да се нареди до поп звездите, натоварили се с мисията дани разведряват от мрачната и пандемична реалност с еуфорична поп музика, на която да изгубиш ума си, докато танцуваш на дансинга… или в кухнята.

До голяма степен третият албум на Louisa Allen (истинското име на певицата) е крачка назад спрямо значително по-емоционалния си и алтернативен предшественик, но все пак ентусиазма, с който е подходила се усеща. Стилистично “The Kick” се доближава повече до последните албуми на Carly Rae Jepsen “Emotion” и “Dedicated”. Това не означава, че на Foxes ѝ липсва идентичност, но все пак е логично слушателя да се зачуди, дали 80-арският синтпоп не е твърде ниска топка за нея.

12-те непретенциозни поп парчета изпълняват безпроблемно мисията си и се превръщат в приятен саундтрак, на който да разтовариш след тежък ден или да се забавляваш с приятна компания. Вдъхновени от търсенето на свобода и промотирани като зов за обединение в разделните времена, в които живеем, албумът ще се върти упорито от редица фенове на поп музиката.

Разбира се, не може да си говорим за иновация или революция в музиката, но Foxes ни дава приятен денс поп запис, който ни напомня за всичко, което сме изгубили и искаме да си върнем през последните години. “The Kick” е приятен ритник, който е възможно да ви изкара от чувствата на тъга и тревожност.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.