Icona Pop – Club Romantech

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които...

Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT

Последните месеци са особено вълнуващи за любителите на поп...

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия...

WILLOW – empathogen

WILLOW не е от артистите, които се вписват лесно...

Dua Lipa – Radical Optimism

Албумът на Dua Lipa от 2020 г. "Future Nostalgia"...

Share

Изминаха повече от 10 години, откакто шведското продуцентско дуо Icona Pop издаде хита си с Charli XCX “I Love It”. Бомбастичното парче даде голям тласък на дебютния албум на Caroline Hjelt и Aino Jawo “THIS IS… ICONA POP”, който беше зареден с няколко реплики на сингъла, както и доза еднообразен EDM пълнеж. Въпреки че тогава Charli все още не беше открила призванието си на hyperpop експериментатор, гласът ѝ изнесе парчето до голяма степен. 

Едва ли някой е очаквал завръщане от страна на Icona Pop през 2023 година, предвид настоящите тенденции в поп музиката. Въпреки че шведките издадоха поредица от сингли през годините, подходът им винаги ще бъде разпознат като продукт на миналото десетилетие (и по-специфично – първите години от него).

“Club Romantech” е още по-праволинеен от старата музика на Icona Pop. Предполага се, че дансинга е тяхно убежище, но всяко чувство за уникалност е заличено от предвидими денс-поп бийтове и бездушно пеене. В 15-те парчета няма да чуете нещо крайно неприятно, но това е така, защото Caroline и Aino не правят нищо достатъчно смело, за да оставят място за особени грешки.

Както подсказва заглавието на албума, “Club Romantech” се занимава основно с темата за любовта и секса. Шведките, обаче, избягват да разкрият нещо, което бихме счели за искрено и интимно. Песни като “Fall In Love”, “I Want You” и “Need You” не казват нищо по-дълбоко от думите в заглавието си. Единственото изключение е парче, което измества фокуса върху друга тема. “Stockholm at Night” е очарователно обръщение към родното място на Icona Pop. За момент стерилният блясък, който прави “Club Romatech” толкова бездушен, изчезва и се потапяме в сантимент, който има истинско значение за дуото.

Времето за постковиден парти албум започна да отминава, но все пак Icona Pop са се опитали да направят нещо с тренда. Въпреки това, те звучат фокусирани основно върху стремежа си да повторят успеха на “I Love It”. Заради това “Club Romantech” е албум, който през 2012 година би бил забавен, но днес звучи повърхностно и самоцелно.

3/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.