Историята на един хит: Cindy Lauper – Time After Time

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Емблематичният хит на Cindy Lauper “Time After Time” излиза извън обичайните рамки на любовните песни. Тя умело представя цялата гама от емоции, които те заливат, когато си във връзка с друг човек – не само положителните, но и страха, тъгата и уязвимостта. Баладата изкарва на повърхността някои от трудните истини за любовта, които поп музиката често подминава.

Когато “Time After Time” достига върха на класациите, Cindy Lauper вече може да се похвали с богат опит в живота си. Израснала в Brooklyn и Queens, певицата изминава пътя от бунтарка, изгонена от гимназията, до успяващ артист с обещаваща музикална кариера. Въпреки провалите ѝ с групата Blue Angel в началото на 80-те и финансовите затруднения и дългове, Cindy успява да пробие на сцената още с дебютния си соло албум “She’s So Unusual” през 1983.

Първият сингъл от записа “Girls Just Want to Have Fun” изстрелва звездата в светлината на прожекторите със своята заразителна енергия и феминисткото си послание. Въпреки това, “Time After Time”, която бива добавена към албума в последния момент, се превръща в още по-голяма класика. Песента се вписва перфектно в звученето на поп музиката в средата на 80-те години, но се отличава с характерния глас на Cindy, незабравимата мелодия и емоционалното изпълнение на красивия текст.

Видеоклипът към “Time After Time” добавя още един слой върху магията. Режисиран от Edd Griles, в него Cindy играе заедно с членове от семейството ѝ (майка ѝ и брат ѝ), а това спомага за автентично и сантиментално допълнение към темата на песента.

Впоследствие става ясно, че първоначално Portrait Records са предложили “Time After Time” да бъде водещия сингъл от албума от самото начало, но Cindy е искала да избегне презумпциите на публиката, че е “баладична певица” и затова е заложила на “Girls Just Want to Have Fun”. В крайна сметка, решението ѝ не се отразява на успеха на песента – партньорството с композитора на песента Rob Hyman и продуцента Rick Chertoff водят до вечен хит, който остава една от най-добрите балади на 80-те.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Албумите на 2023 година

Ако четеш това, поздравления! Ти оцеля поредната ужасна година от нашето съвремие! За твой късмет, музиката продължава да е насреща, да ни обединява и...

Allie X – Girl With No Face

Още от първите секунди на “Weird World” интересът ни е спечелен. В аранжимента, вдигащ завесите на новия албум на Allie X, отекват нюанси на...

Jennifer Lopez – This Is Me… Now

Дали първият албум на Jennifer Lopez от десет години насам “This Is Me… Now” ще ви бъде интересен, зависи от това колко сте инвестирани...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here