Joesef – Permanent Damage

0
84

В първите си две EP-та “Play Me Something Nice” и “Does It Make You Feel Good?” музикантът от Глазгоу Joesef ни запозна с интересния си микс от bedroom pop и соул с приятна атмосферична електроника. За дебютния си албум “Permanent Damage”, записан с продуцента Barney Lister, младежът залага на по-богата палитра от звуци и по-фокусирано емоционално въздействие.

Още от откриващото “It’s Been a Little Heavy Lately” се досещаме, че записа е вдъхновен от мрачен период в живота на Joesef. Въпреки че не е концептуален албум в същината си, “Permanent Damage” проследява болката, нанесена от токсична връзка. Песните на Joesef често правят референции към средата, в която той израства, приятелския му кръг и среднощните премеждия. На първо слушане мирогледът на британеца звучи хаотично, но вероятно всеки ще се припознае в носталгията по родното място в “East End Coast”, искрения монолог в “Joe” и продължаването напред след трудна раздяла в “Last Orders”.

Атмосферичната продукция създава усещането за многопластовост, а композициите се движат между инди поп вайба на Alfie Templeman, DIY естетиката на easy life, куиър чувствителността на Troye Sivan и соул усещането на Amy Winehouse. Интроспективното настроение преобладава, а текстовете биха могли да натежат в един момент, ако мелодиите не бяха толкова грабващи. 

Разбира се, Joesef има още накъде да се развива, но за опита и възрастта си музикантът е проницателен творец, който отделя нужното внимание на детайлите. “Permanent Damage” е впечатляващ дебют, който не се страхува да се изправи пред трудни чувства като самотата и отчуждението и да ги уплътни с повече от приятен инди поп.

8/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here