Kylie Minogue – Tension

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи...

Conan Gray – Found Heaven

Започнал кариерата си като YouTube инфлуенсър, Conan Gray успява...

BEYONCÉ – COWBOY CARTER

При издаването на “RENAISSANCE” през 2022 BEYONCÉ разпали любопитството...

Empress Of – For Your Consideration

На предишните обложки за проекта си Empress Of Lorely...

Kacey Musgraves – Deeper Well

Основната теза на новия албум на Kacey Musgraves е...

Share

Малко поп звезди могат да се похвалят с постиженията на Kylie Minogue, сред които номер 1 албум през всяко едно от последните пет десетилетия. Експертите в класациите очакват австралийската звезда да покори първото място за продажби в UK за осми път тази седмица с новия си албум “Tension”. Единствената сериозна конкуренция е Doja Cat, но феновете на Kylie винаги са били изключително отдадени в купуването на физически издания и това не е за подценяване. Дали актуалната ѝ популярност сред потребителите на TikTok ще окаже влияние за комерсиалния успех на албум? Предстои ни да разберем.

Независимо от резултатите в класациите, Kylie Minogue се радва на забележителна 35-годишна кариера и популярността ѝ не е спадала никога досега. Сякаш хората често пренебрегват умението ѝ да преоткрива себе си по начина, по който го прави Madonna и да се адаптира към времената, независимо от музикалните тенденции. 16-тият албум на легендата излиза три години след впечатляващия “DISCO”, който бе записан през първите месеци от пандемията и успя да улови онази специфична меланхолия и да я пречупи през звуците на Studio 54 диско. 

“Tension” залага на сигурно и се обляга на разпознаваемия електропоп на Kylie Minogue от годините на “X” и “Aphrodite”. Оглавен от всемогъщия първи сингъл “Padam Padam”, който се превърна в TikTok хит, както и в един от химновете на прайд сезона тази година. Парчето грабна вниманието на слушатели, които не биха се впуснали в сериозно изследване на стария каталог на звездата и отбеляза началото на нова ера за Kylie, в която тя отново е призната за кралица на гей баровете. Затова не е изненадващо и, че “Tension” е албум, който звучи направен с ясната идея да резонира с куиър общността. Заглавното парче “Tension”, еуфоричното “Hold On To Now” и закриващото “Story” продължават мисията успешно и вероятно ще се превърнат в задължителна част от концертния репертоар на Minogue за години напред.

За съжаление, не всички парчета успяват да оставят толкова трайно впечатление. “One More Time” и “You Still Get Me High” звучат твърде стандартно и не се запомнят с нищо конкретно. “Hands” звучи насилено направена за американския пазар и напомня на вайба на “Say So” на Doja Cat, а намигванията към Barbie в текста ни оставят безразлични. “Vegas High” звучи като не само като твърде буквална реклама на предстоящата Вегас резиденция на Kylie, но и като парче на Katy Perry от 2011 година. “Green Light” пък би могла да мине за песен от късните албуми на Carly Rae Jepsen с клишираното включване на саксофон.

В крайна сметка, “Tension” далеч не е най-силният или емоционален албум на Kylie Minogue, но това не го прави посредствен. Въпреки наличието на няколко безспорни пълнежа, музиката на поп легендата продължава да оперира според своя специфична логика през 2023 година и можем единствено да се надяваме, че ще се радваме на присъствието ѝ още дълги години.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.