Kylie Minogue – Tension

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

Малко поп звезди могат да се похвалят с постиженията на Kylie Minogue, сред които номер 1 албум през всяко едно от последните пет десетилетия. Експертите в класациите очакват австралийската звезда да покори първото място за продажби в UK за осми път тази седмица с новия си албум “Tension”. Единствената сериозна конкуренция е Doja Cat, но феновете на Kylie винаги са били изключително отдадени в купуването на физически издания и това не е за подценяване. Дали актуалната ѝ популярност сред потребителите на TikTok ще окаже влияние за комерсиалния успех на албум? Предстои ни да разберем.

Независимо от резултатите в класациите, Kylie Minogue се радва на забележителна 35-годишна кариера и популярността ѝ не е спадала никога досега. Сякаш хората често пренебрегват умението ѝ да преоткрива себе си по начина, по който го прави Madonna и да се адаптира към времената, независимо от музикалните тенденции. 16-тият албум на легендата излиза три години след впечатляващия “DISCO”, който бе записан през първите месеци от пандемията и успя да улови онази специфична меланхолия и да я пречупи през звуците на Studio 54 диско. 

“Tension” залага на сигурно и се обляга на разпознаваемия електропоп на Kylie Minogue от годините на “X” и “Aphrodite”. Оглавен от всемогъщия първи сингъл “Padam Padam”, който се превърна в TikTok хит, както и в един от химновете на прайд сезона тази година. Парчето грабна вниманието на слушатели, които не биха се впуснали в сериозно изследване на стария каталог на звездата и отбеляза началото на нова ера за Kylie, в която тя отново е призната за кралица на гей баровете. Затова не е изненадващо и, че “Tension” е албум, който звучи направен с ясната идея да резонира с куиър общността. Заглавното парче “Tension”, еуфоричното “Hold On To Now” и закриващото “Story” продължават мисията успешно и вероятно ще се превърнат в задължителна част от концертния репертоар на Minogue за години напред.

За съжаление, не всички парчета успяват да оставят толкова трайно впечатление. “One More Time” и “You Still Get Me High” звучат твърде стандартно и не се запомнят с нищо конкретно. “Hands” звучи насилено направена за американския пазар и напомня на вайба на “Say So” на Doja Cat, а намигванията към Barbie в текста ни оставят безразлични. “Vegas High” звучи като не само като твърде буквална реклама на предстоящата Вегас резиденция на Kylie, но и като парче на Katy Perry от 2011 година. “Green Light” пък би могла да мине за песен от късните албуми на Carly Rae Jepsen с клишираното включване на саксофон.

В крайна сметка, “Tension” далеч не е най-силният или емоционален албум на Kylie Minogue, но това не го прави посредствен. Въпреки наличието на няколко безспорни пълнежа, музиката на поп легендата продължава да оперира според своя специфична логика през 2023 година и можем единствено да се надяваме, че ще се радваме на присъствието ѝ още дълги години.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.