LÉON – Circles

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които...

Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT

Последните месеци са особено вълнуващи за любителите на поп...

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия...

WILLOW – empathogen

WILLOW не е от артистите, които се вписват лесно...

Dua Lipa – Radical Optimism

Албумът на Dua Lipa от 2020 г. "Future Nostalgia"...

Share

Интимността е валутата, с която шведската певица LÉON – Circles търгува в третия си дългосвирещ албум “Circles”. Още през 2019 в едноименния ѝ дебют Lotta Lindgren загатна за умението да разсъблича душата си в пиано баладите “What You Said” и “Come Home to Me”. В наследника му “Apart” тя задълба още повече в тази посока и разкри една все по-чувствителна и неподправена страна от себе си. “Circles” е следващата логична крачка в тази градация.

Най-доброто качество на LÉON продължава да бъде умението ѝ да демонстрира уязвимост в рамките на песните си. В 11-те парчета от “Circles” тя надгражда и над музикантските си умения, демонстрирани досега. И докато “Apart” засягаше темата за самотата, паснала перфектно на пандемичните времена, то новия запис преминава през всички онези грозни истини, които често е нужно да излеем, преди да са ни погълнали. Самата Lotta разказва: “Миналата година преминах през всички тези обрати и това се случваше, докато се боря с чувство на силна тревожност.”

Може да се каже, че в “Circles” се отделя окончателно от инди поп звученето, с което започна кариерата си. Новите песни на певицата се посвещават на консистентен винтидж Malibu вайб, 80-тарски синт елементи и щипка кънтри/фолк акустичност. Не откриваме ясно изразена амбиция за постижения в радио класациите, но балансът между енергия и елегантна лежерност е постигнат, а автентичният почерк и органичната продукция дават обещание за дълга и паметна кариера.

Основното послание в “Circles” несъмнено е силата ни да се справим, дори когато нещата станат трудни. LÉON ни напомня, че движението напред е единствения антидот на депресията и травмата. И въпреки, че пътуването към себе си често е самотно усещане, това е изживяване, което всички споделяме и което ни свързва като хора.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.