Madison Beer – Silence Between Songs

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които...

Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT

Последните месеци са особено вълнуващи за любителите на поп...

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия...

WILLOW – empathogen

WILLOW не е от артистите, които се вписват лесно...

Dua Lipa – Radical Optimism

Албумът на Dua Lipa от 2020 г. "Future Nostalgia"...

Share

Първото десетилетие на Madison Beer на поп сцената беше странно. Тя стана viral по невинен начин още през 2012 година, като 12-годишно момиче, изпълняващо кавър на Etta James за YouTube, което бе разпространено от Justin Bieber. Тези събития бяха последвани от договор за албум, мениджмънт от страна на Scooter Braun, но и натрапчиво внимание от страна на таблоидите и изтекли голи снимки, довели до диагнозата PTSD още на тийнейджърска възраст. През последните години Madison е откровена в споделянето за онези години и използва платформата си, за да образова аудиторията си по чувствителни теми, а по-рано тази година издаде и книгата “The Half of It”, в която запълни празните пространства в историята си.

Музикално Madison Beer също претърпя интересна еволюция, а вторият ѝ студиен албум “Silence Between Songs” е поредната важна стъпка в развитието ѝ. 24-годишната певица успешно комбинира основните си влияния и постига вълнуващ синтез от музикални течения, който може смело да нарече свой. Част от парчетата в албума ни препращат директно към звученето на 60-те – “17”, “I Wonder” и заглавното “Silence Between Songs” изненадват с ретро doo wop усещане, а “Showed Me (How I Fell In Love With You)” директно интерпретира класиката на The Byrds. Междувременно, “Spinnin”, “Envy the Leaves” и “Home to Another One” са динамичен микс между Lana Del Rey, Billie Eilish и Tame Impala, който ще развълнува и феновете на модерната поп музика. 

Не липсват и препратки към филмовото звучене на предшественика “Life Support” – “Nothing Matters But You”, “Dangerous” и “Reckless” са класически Madison Beer балади, които оправдават титлата си не само с аранжимент, но и със спиращи дъха вокални изпълнения. Въпреки че красавицата има невероятен талант с гласа си, тя умерено борави с него и не позволява да демонстрира широкия си диапазон при всеки удобен момент, а по-често залага на чувството, което иска да предаде на слушателя. 

Една от най-големите изненади идва в закриващото “King of Everything”, което кулминира с грандиозен финал в духа на Queen и тяхното “We Are the Champions”, изпято с особен патос и подкрепено от красиви китарни хармонии. Най-въздействащата песен в албума, обаче, е лишена от особени ексцесии и залага на простичка, но много истинска емоция – “Ryder” e акустична фолк балада, в която Madison Beer възпява любовта към брат си и му поднася извиненията си за трудностите, пред които е бил подложен, заради нейната слава и начин на живот. 

Чрез “Silence Between Songs” Madison Beer демонстрира уязвимостта си и се освобождава от емоциите, които вече не ѝ носят нищо полезно. Освен тази прекрасна функция, вторият албум на певицата маркира и началото на нова глава от историята ѝ, в която тя уверено заявява себе си като комплексен млад артист, който вярва в творческите си решения.

9/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.