Madison Beer – Silence Between Songs

0
43

Първото десетилетие на Madison Beer на поп сцената беше странно. Тя стана viral по невинен начин още през 2012 година, като 12-годишно момиче, изпълняващо кавър на Etta James за YouTube, което бе разпространено от Justin Bieber. Тези събития бяха последвани от договор за албум, мениджмънт от страна на Scooter Braun, но и натрапчиво внимание от страна на таблоидите и изтекли голи снимки, довели до диагнозата PTSD още на тийнейджърска възраст. През последните години Madison е откровена в споделянето за онези години и използва платформата си, за да образова аудиторията си по чувствителни теми, а по-рано тази година издаде и книгата “The Half of It”, в която запълни празните пространства в историята си.

Музикално Madison Beer също претърпя интересна еволюция, а вторият ѝ студиен албум “Silence Between Songs” е поредната важна стъпка в развитието ѝ. 24-годишната певица успешно комбинира основните си влияния и постига вълнуващ синтез от музикални течения, който може смело да нарече свой. Част от парчетата в албума ни препращат директно към звученето на 60-те – “17”, “I Wonder” и заглавното “Silence Between Songs” изненадват с ретро doo wop усещане, а “Showed Me (How I Fell In Love With You)” директно интерпретира класиката на The Byrds. Междувременно, “Spinnin”, “Envy the Leaves” и “Home to Another One” са динамичен микс между Lana Del Rey, Billie Eilish и Tame Impala, който ще развълнува и феновете на модерната поп музика. 

Не липсват и препратки към филмовото звучене на предшественика “Life Support” – “Nothing Matters But You”, “Dangerous” и “Reckless” са класически Madison Beer балади, които оправдават титлата си не само с аранжимент, но и със спиращи дъха вокални изпълнения. Въпреки че красавицата има невероятен талант с гласа си, тя умерено борави с него и не позволява да демонстрира широкия си диапазон при всеки удобен момент, а по-често залага на чувството, което иска да предаде на слушателя. 

Една от най-големите изненади идва в закриващото “King of Everything”, което кулминира с грандиозен финал в духа на Queen и тяхното “We Are the Champions”, изпято с особен патос и подкрепено от красиви китарни хармонии. Най-въздействащата песен в албума, обаче, е лишена от особени ексцесии и залага на простичка, но много истинска емоция – “Ryder” e акустична фолк балада, в която Madison Beer възпява любовта към брат си и му поднася извиненията си за трудностите, пред които е бил подложен, заради нейната слава и начин на живот. 

Чрез “Silence Between Songs” Madison Beer демонстрира уязвимостта си и се освобождава от емоциите, които вече не ѝ носят нищо полезно. Освен тази прекрасна функция, вторият албум на певицата маркира и началото на нова глава от историята ѝ, в която тя уверено заявява себе си като комплексен млад артист, който вярва в творческите си решения.

9/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here