Noah Cyrus – The Hardest Part

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи...

Conan Gray – Found Heaven

Започнал кариерата си като YouTube инфлуенсър, Conan Gray успява...

BEYONCÉ – COWBOY CARTER

При издаването на “RENAISSANCE” през 2022 BEYONCÉ разпали любопитството...

Empress Of – For Your Consideration

На предишните обложки за проекта си Empress Of Lorely...

Kacey Musgraves – Deeper Well

Основната теза на новия албум на Kacey Musgraves е...

Share

Noah Cyrus е само на 22 години, а вече е преживяла толкова много. Родена в едно от най-известните музикални семейства в САЩ, по-малката сестра на Miley започва музикалната си кариера преди шест години и вече има зад себе си редица стойностни сингли и EP-та. През 2017 година подгрява за Katy Perry, а през 2021 година дори получава номинация за Грами в категория “Най-добър нов артист”. За съжаление, докато постига професионалните си успехи,  Noah се бори със зависимости, преминава през трудна връзка, а локдауна ескалира проблемите ѝ с психичното здраве. Именно тези трудни моменти вдъхновяват дългосвирещия ѝ дебют “The Hardest Part”.

За да преоткрие себе си, Noah Cyrus се връща към музиката, с която е израснала в Нашвил. Звученето на 10-те парчета е вдъхновено от южната фолк и кънтри сцена, а продукцията на Mike Crossey (Arctic Monkeys) и PJ Harding (Chromeo) е фокусирана върху красиви детайли, органични лайв инструментали и умението на Cyrus да въплъщава дълбоките си емоции в запомнящи се мелодии. Няма да чуете нито един компютърен семпъл или електронен звук, единственото топлината на родния дом на Noah. Не е за подценяване и умението на звездата да пише поетични текстове, които преди 10 години биха били тотален хит в Tumblr.

Откриващата “Noah (Stand Still)” е посветена на семейната мантра да вярваш в по-светлото бъдеще и просто да изчакаш бурята да отмине. Сингълът “Mr. Percocet” разказва за любовна връзка, белязана от токсична зависимост към Оксикодон. Атмосферичната “My Side of the Bed” е вдъхновена от упойващия ефект на успокоителните медикаменти, а финалната “Loretta’s Song” е посветена на бабата на Noah, която умира през 2020 година, докато певицата е в труден период от зависимостта си. Между споменатите песни ще откриете и страхотните сингли “Ready to Go”, “I Just Want a Lover” и “I Burned LA Down”, които са несъмнената кулминация в стойностния проект.

“The Hardest Part” е нова интерпретация на поп-кънтри жанра за Gen Z публиката – лирически релевантна на времената, но и класическа в звученето си. Дългото чакане за дебютен албум на Noah Cyrus си заслужаваше и певицата изглежда повече от готова да заеме достойното си място – както на музикалната сцена, така и до любимите си роднини.

8.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.