Реклама на Calvin Klein с FKA twigs получи цензура

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Преди дни Британският орган за рекламни стандарти (ASA) предизвика противоречие, след като се произнесе срещу реклама на Calvin Klein с участието на FKA twigs. Снимката на певицата, покрила част от голото си тяло с дреха на CK, е част от кампания, изследваща контраста между уязвимостта и силата на женската голота.

Решението рекламата да бъде цензурирана породи буря от критики, осъждащи двойния стандарт в отношението към голотата. FKA twigs, известна със смелата си артистичност, отговори разпалено на решението в Instagram:

“Не виждам “стереотипния сексуален обект”, който твърдят че съм. Виждам красива цветнокожа жена, чието могъщо тяло е преодоляло повече болка, отколкото можете да си представите. В светлината на други минали и настоящи кампании от този характер, не мога да премълча това, че виждам двойни стандарти. Затова ще бъда ясна… Гордея се с тялото си и изкуството, което създавам с него. Смятам, че то е на нивото на жени като Josephine Baker, Eartha Kitt и Grace Jones, които са наложили различно ниво за това как може да изглежда една овластена жена, която притежава и уникална чувственост. Благодаря на CK, Mert и Marcus, които ми позволиха да изразя точно това, което исках!”

Голотата и женското тяло винаги са играли важна роля в изкуството на twigs. В емблематичния ѝ видеоклип към баладата “Cellophane” тя се движи с олимпийска прецизност по пилон и предизвиква страхопочитание, докато се движи нагоре към небесата. Тялото ѝ е фокуса на видеото, едновременно силно и уязвимо. На фона на широко разпространената история за сексуалното насилие и малтретиране, което е понесла от актьора Shia Labeouf, е важно да познаваме контекста за това как FKA twigs решава да използва тялото си.

В кампанията на Calvin Klein британската певица използва голотата като средство, за да демонстрира сила и да ни напомни, че нейното тяло е триумфирало над болката. Фиаското с ASA отразява един по-дълбок проблем с несправедливата цензура срещу артистите.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Албумите на 2023 година

Ако четеш това, поздравления! Ти оцеля поредната ужасна година от нашето съвремие! За твой късмет, музиката продължава да е насреща, да ни обединява и...

Allie X – Girl With No Face

Още от първите секунди на “Weird World” интересът ни е спечелен. В аранжимента, вдигащ завесите на новия албум на Allie X, отекват нюанси на...

Jennifer Lopez – This Is Me… Now

Дали първият албум на Jennifer Lopez от десет години насам “This Is Me… Now” ще ви бъде интересен, зависи от това колко сте инвестирани...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here