Rex Orange County – WHO CARES?

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които...

Billie Eilish – HIT ME HARD AND SOFT

Последните месеци са особено вълнуващи за любителите на поп...

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия...

WILLOW – empathogen

WILLOW не е от артистите, които се вписват лесно...

Dua Lipa – Radical Optimism

Албумът на Dua Lipa от 2020 г. "Future Nostalgia"...

Share

Слушайки четвъртия албум на Alex O’Connor, известен като Rex Orange County, е трудно да повярваме, че британския музикант се изстреля в музикалната стратосфера не само с интересната жанрова сплав от хип хоп, джаз и bedroom pop, а и циничните си текстове, с които маса тийнейджъри се свързаха. В “WHO CARES?” 23-годишният младеж продължава да отдава силно внимание на богатите аранжименти, а настроението в текстовете му става все по-оптимистично.

Музикално “WHO CARES?” е логичното продължение на “Pony”, а фактът че Alex продължава да звучи толкова лежерно, въпреки стресиращите времена, в които живеем е красноречив. 11-те парчета в записа са кратки и стегнати, но и изненадват с неочаквани промени в темпото и завои. В този смисъл би било трудно да го наречем най-достъпния и лесносмилаем Rex Orange County. 

Освен от красивите оркестрации и носталгичните синтове, албумът е белязан от сътрудничеството с две ключови фигури за кариерата на O’Connor. Холандецът Benny Sings, с който Alex работи през 2017 година се завръща зад продуцентския пулт и добавя интересна многопластовост в инструменталите, а рапърът Tyler, The Creator се разписва с гост участие в R&B jam-а “Open a Window”, след като двамата работят заедно за “Flower Boy”. Проблемът на проекта е липсата на разнообразие, особено във вокалните изпълнения на Alex, който така и не успява да доразвие дълбочината в иначе интересния музикален акомпанимент с подобаващи емоционални нюанси.

Факт е, че “WHO CARES?” е осезаема трансформация към себеприемането и лекуването на стари рани, особено поставен до предходните записи. Това го прави и поредната крачка напред за Rex Orange County, въпреки, че е явно, че има още накъде да се върви.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.