Troye Sivan – Something to Give Each Other

0
31

Погледнат от определен ъгъл, съвременният живот изглежда изолиращ и естетически неприятен – енергийни напитки, електронни цигари, виртуална реалност, тревожни новини през цялото денонощие, онлайн банкиране, Bluetooth, бързо хранене и властваща социална тревожност. Да повярваме в обратното, да се отдадем на самоцелен хедонизъм или на идеята, че радостта е все още постижима често изглежда почти безотговорно. Все повече се обсъжда тенденцията по-младите поколения да имат повишени нива на депресия и все по-малко сексуална активност. 

Видеоклипът към “Rush” на австралийската поп сензация Troye Sivan, обаче, предлага една по-различна перспектива. В провокативното видео група красиви разсъблечени младежи си прекарват страхотно заедно. Всички изглеждат физически перфектно – решение, което предизвика валидни критики, че Troye не представя пълното разнообразие на ЛГБТ+ общността и на човешкото тяло. Самата песен е пулсиращ химн, вдъхновен от клубната сцена и добре познатия бранд попърс. Припевът би могъл да мине и за нещо на Village People от преди 40 години, но днес той звучи като безкомпромисно празнуване на човешката сексуалност.

Въпреки че третия албум на Troye Sivan “Something to Give Each Other” може да се похвали с още няколко по-оживени парчета, като уверената “What’s the Time Where You Are” и рейвърската “Honey”, изпълнителят не е изоставил напълно меланхолията, която характеризира предните му албуми. Основната разлика този път е значително по-богатата продукция и избягването на минимализма. Красивата “One of Your Girls” е наситена с вокодер в духа на Daft Punk и разказва за интимно преживяване с мъж, който не е бил с други партньори от същия пол. Гласът на Troye резонира с емоция, докато той шепне: “Say what you’ll want and I’ll keep it a secret”. 

В “Still Got It” чуваме препратки към характерния стил на Frank Ocean, докато певецът пее за среща със стара любов (“I saw you at a party, said hello like an old colleague”), а в кулминацията гласът му се изкривява от електронни ефекти. Междувременно “Can’t Go Back, Baby” напомня за еклектиката в последните албуми на The 1975, смесвайки класически елементи с постмодерен шум. Въпреки разнообразния подход, обаче, повечето парчета не се докосват до първичното въздействие на “Rush” и “One of Your Girls”.

“Something to Give Each Other” не е перфектен, но е интригуваща крачка в еволюцията на Troye Sivan. Композициите не са толкова хитови, но предлагат една по-нюансирана версия на неговите интереси. Автентичността, с която Troye блести, докато преминава през различни среднощни настроения, ни дава възможност да го оценим по един различен начин. Вълнуващо е, че сме директни свидетели на израстването му като артист.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here