WILLOW – COPINGMECHANISM

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony...

Charli xcx – BRAT

През последните месеци "BRAT" се превърна в нещо повече...

AURORA – What Happened to the Heart?

Колко често сте чували някой да нарича звученето на...

NATHY PELUSO – GRASA

В разнообразния свят на поп музиката е изненадващо, че...

Share

От издаването на дебюта си “Ardipithecus” през 2015 година Willow Smith даде заявка за музикална кариера, която ще бъде водена от вътрешните ѝ импулси, а не от очакванията на индустрията. Последвалите ѝ проекти предизвикваха жанровите рамки и разказваха за личностното ѝ развитие и борбата ѝ с мрачните емоции, които съпътстват живота на всеки от нас.

През 2021 година WILLOW направи впечатляващ завой към територията на поп-пънка и инди рока с изненадващия си четвърти албум “lately i feel EVERYTHING”, а днес в актуалния “<COPINGMECHANISM>” звездата лекува разбито сърце под звуците на тежки китарни рифове и енергични барабани. 

Песните, записани с китариста и продуцент Chris Greatti, срещат характерните похвати на WILLOW с жива и динамична продукция, а резултатът подчертава драматичността на текстовете, както и бурните вокални излияния. На първо слушане воят на Smith звучи обезоръжаващо уязвим, но разнообразието от вокални техники доказват, че певицата успява да удържи успешно на силата на най-шумните китари и най-гърмящите барабани и да открие мястото си в целия този ураган.

В много отношения <COPINGMECHANISM> е логичното продължение на предшественика си, но предлага и ново ниво на зрелост в композирането. Това си проличава още от откриващите “<maybe> it’s my fault” и “Falling Endlessly”, в които тя се освобождава от трудните емоции, за да преживее катарзис. “curious/furious” въздейства с някои от най-добрите мелодии в албума, а “ur a <stranger>” достига кулминация с агресивни крясъци, пасващи на хардкор или екстремна метъл група. Въпреки мрачните текстове, WILLOW не позволява на живота да я превърне в нихилист. Напротив, изправяйки се срещу вътрешните си демони, тя оставя пространство за израстване и рефлексия.

Качествата на “<COPINGMECHANISM>” са неоспорими, но все още продължаваме да живеем с чувството, че на WILLOW ѝ предстои да напише най-добрата си музика. На този етап тя залага на философията ‘качеството пред количеството’, но 29 минути ни се струват някак недостатъчни, за да развиеш визията си до абсолютна завършеност. Докато чакаме тя да покори нови върхове, обаче, ще продължим да въртим последните ѝ проекти, които са важна част от развитието ѝ.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.