Years & Years – Night Call

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи...

Conan Gray – Found Heaven

Започнал кариерата си като YouTube инфлуенсър, Conan Gray успява...

BEYONCÉ – COWBOY CARTER

При издаването на “RENAISSANCE” през 2022 BEYONCÉ разпали любопитството...

Empress Of – For Your Consideration

На предишните обложки за проекта си Empress Of Lorely...

Kacey Musgraves – Deeper Well

Основната теза на новия албум на Kacey Musgraves е...

Share

През 2021 година Olly Alexander трудно можеше да се оплаче от липса на внимание. Въпреки успехите на триото Years & Years през изминалото десетилетие, фронтменът на групата се превърна в независима и индивидуална част от мейнстрийм културата във Великобритания след ролята си на Ritchie във въздействащия сериал за СПИН епидемията през 80-те години “It’s a Sin”.

Когато Years & Years обявиха с публично изявление през март миналата година, че вече няма да бъдат група, а соло проект на Olly, много фенове останаха разочаровани и объркани. За съжаление, Mikey Goldsworthy и Emre Turkmen често оставаха в сянка и сякаш предпочитаха да стоят настрана от светлините на прожекторите. Предположихме, че причината за раздялата на триото е разминаване в творческите амбиции.

Първият самостоятелен албум на Olly “Night Call” не изненадва с нищо, освен със значителния спад в качеството.

Знаем, че процесът около създаването на записа е бил сложен и объркан – преди да промени посоката си Alexander е композирал около 20 песни, които са отпаднали. Трудно е да се предположи, дали музикантът е взел правилното решение, но актуалното издание предъвква вече познати теми и похвати и звучи насилено и клиширано. 

Липсва мрачната интрига и разнообразието от “Communion” и “Palo Santo”. Вместо това, получаваме 14 праволинейни и предвидими песни, направени “като по калъп” и два бонус трака с легендата Kylie Minogue, която не успява да спаси положението. Откриващото “Consequences” заслужава внимание с нахъсания инструментал и хитовия си припев, но след него качеството рязко пада, а Olly така и не успява да върне записа в правилния път, въпреки демонстрирания потенциал в “Sooner or Later” и “Muscle” – приятни парчета, заобиколени от незапомнящ се пълнеж. Особено слабо звено са среднотемповите “Intimacy” и “Strange and Unusual”, които са напълно лишени от характер.

Признаваме смелостта на Olly да адресира в прав текст теми, които продължават да са табу на поп сцената, като хомосексуалното желание, но на този етап в музиката на Years & Years липсват други качества, които да изведат неговия талант на едно следващо ниво.

6/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.