5 качествени албума от май, които може би сте пропуснали

0
158

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bad Bunny – Un Verano Sin Ti:

Съвсем очаквано ядрото на “Un Verano Sin Ti” са ударните регетон парчета. Нещата стават особено интересни, обаче, когато Bad Bunny се захваща с боса нова, денсхол, EDM, мамбо и плажно реге. Разбира се, 23 песни са твърде много и изживяването натежава в един момент, но цялостно пуерториканецът никога не е звучал толкова смело и свободно, а хоризонтът оттук нататък изглежда безкраен.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Emeli Sande – Let’s Say For Instance:

Британката Emeli Sande отлага ранното си “пенсиониране” и решава да отпразнува 10 години на сцената с най-разнообразия си албум до този момент. В “Let’s Say For Instance” ще чуете най-вече класическо R&B и соул, но с експериментаторски почерк, различен от това, което сме свикнали да очакваме от певицата. Най-успешният проект на Sande от дебюта ѝ насам ни дава надежди, че тя все още има какво даде на феновете си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Everything Everything – Raw Data Feel:

Арт рок бандата Everything Everything продължава да предизвиква себе си. Текстовете в “Raw Data Feel” са написани с помощта на AI бот, а музиката се заиграва с концепцията за ретрофутуризма с 80-тарски синтове, денс аранжименти, агресивна енергия и неочаквани завои. Резултатът е многопластов албум, повдигащ важни въпроси за дуалността на технологичните възможности.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers:

Очакванията към нов албум на Kendrick Lamar са винаги високи! По време на пандемията рапърът е обърнал поглед към себе си и към сексуалната си зависимост, преосмислянето на връзката си с трансджендър роднини и политическата коректност навсякъде около него.  “Mr. Morale & the Big Steppers” отговаря на името на автора си с амбициозните 18 парчета, прескачащи между брилянтно джаз пиано, минималистични електроники, цигулки в духа на Marvin Gaye и класически хип-хоп влияния. 

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Ravyn Lenae – Hypnos:

Дебютният дългосвирещ проект на Ravyn Lenae “Hypnos” е първото ѝ издание от четири години насам и разкрива нови страни на R&B дивата от Чикаго. Въпреки че темите, които я вълнуват са специфичини за повечето 20-годишни, Lenae намира начин да ги направи лесносмилаеми за всички слушатели. “Hypnos”, обаче, е достатъчно далеч от клиширан от R&B запис – в него ще чуете афробийт, психеделия и клубна атмосфера.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here