5 качествени албума от май, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ви погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bad Bunny – Un Verano Sin Ti:

Съвсем очаквано ядрото на “Un Verano Sin Ti” са ударните регетон парчета. Нещата стават особено интересни, обаче, когато Bad Bunny се захваща с боса нова, денсхол, EDM, мамбо и плажно реге. Разбира се, 23 песни са твърде много и изживяването натежава в един момент, но цялостно пуерториканецът никога не е звучал толкова смело и свободно, а хоризонтът оттук нататък изглежда безкраен.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Emeli Sande – Let’s Say For Instance:

Британката Emeli Sande отлага ранното си “пенсиониране” и решава да отпразнува 10 години на сцената с най-разнообразия си албум до този момент. В “Let’s Say For Instance” ще чуете най-вече класическо R&B и соул, но с експериментаторски почерк, различен от това, което сме свикнали да очакваме от певицата. Най-успешният проект на Sande от дебюта ѝ насам ни дава надежди, че тя все още има какво даде на феновете си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Everything Everything – Raw Data Feel:

Арт рок бандата Everything Everything продължава да предизвиква себе си. Текстовете в “Raw Data Feel” са написани с помощта на AI бот, а музиката се заиграва с концепцията за ретрофутуризма с 80-тарски синтове, денс аранжименти, агресивна енергия и неочаквани завои. Резултатът е многопластов албум, повдигащ важни въпроси за дуалността на технологичните възможности.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers:

Очакванията към нов албум на Kendrick Lamar са винаги високи! По време на пандемията рапърът е обърнал поглед към себе си и към сексуалната си зависимост, преосмислянето на връзката си с трансджендър роднини и политическата коректност навсякъде около него.  “Mr. Morale & the Big Steppers” отговаря на името на автора си с амбициозните 18 парчета, прескачащи между брилянтно джаз пиано, минималистични електроники, цигулки в духа на Marvin Gaye и класически хип-хоп влияния. 

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Ravyn Lenae – Hypnos:

Дебютният дългосвирещ проект на Ravyn Lenae “Hypnos” е първото ѝ издание от четири години насам и разкрива нови страни на R&B дивата от Чикаго. Въпреки че темите, които я вълнуват са специфичини за повечето 20-годишни, Lenae намира начин да ги направи лесносмилаеми за всички слушатели. “Hypnos”, обаче, е достатъчно далеч от клиширан от R&B запис – в него ще чуете афробийт, психеделия и клубна атмосфера.

Слушайте в Spotify и Apple Music.