5 качествени албума от март, които може би сте пропуснали

0
221
Portrait of the artist CMAT

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bob Moses – The Silence in Between:

Четири години след издаването на всепризнатия от критици и фенове “Battle Lines” дуото Bob Moses се завръща със стойностен запис, вдъхновен от 80-тарския синтуейв. Безупречната продукция не е особена изненада, но ефирните синтове и минорната атмосфера се трансформират, както никога досега в инстроспективна среднощна еуфория, способна да въздейства не само на феновете на клубната електронна музика, а на меломаните като цяло.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

CMAT – If My Wife New I’d Be Dead:

Още по средата на откриващото “Nashville” става ясно, че си имаме работа с компетентен артист и музикант, способен да композира и изпълнява музика с характер. Любопитен остава факта защо певица от Ирландия се справя толкова добре с адаптирането на южняшки американски акцент, но любопитните експерименти с кънтри, диско и поп оправдават средствата. “If My Wife New I’d Be Dead” е дебют, изпълнен с амбиция, хъс и освежаваща самоирония.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

KAINA – It Was a Home:

В новия си албум KAINA изследва и празнува различните значения и разбирания за ‘дом’. Аранжиментите взимат “назаем” от успешните формули на Carole King и Stevie Wonder през 70-те години, но финалният резултат препраща и към замечтаната атмосфера на 60-те, ритъма на салсата, нежността на R&B-то от началото на 21-ви век и експерименталността на късния инди поп.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Midlake – For the Sake of Bethel Woods:

Фолк рок майсторите от Тексас Midlake се завръщат девет години след последния си албум с прогресарския и многопластов “For the Sake of Bethel Woods”. На обложката виждаме снимка от документалния филм “Woodstock”, показваща кадър с бащата на клавириста Jesse Chandler. Според групата той е и основната причина групата да се събере отново. Благодарни сме му!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Nilüfer Yanya – PAINLESS:

Вместо да скача от жанр в жанр, както в дебютния си албум “Miss Universe”, Yanya успява да създаде интересна сплав от инди рок, трип хоп и пост-пънк. Пандемията помага на изпълнителката да се отпусне и да се довери повече на продуцента Will Archer, с който създават 12 динамични и мрачни парчета с електронна основа и експериментален дух.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here