5 качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Новата реалност на любовта в модерната музика

Забравете за грандиозните любовни признания и обещанията, прошепнати на...

Пет качествени албума от април, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

5 обложки на албуми, които ни потапят под вода

Преди броени дни Billie Eilish обяви всички подробности за...

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания понякога може да ни погълне. Затова в края на всеки месец LOUD напомня за пет албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание.

Bob Moses – The Silence in Between:

Четири години след издаването на всепризнатия от критици и фенове “Battle Lines” дуото Bob Moses се завръща със стойностен запис, вдъхновен от 80-тарския синтуейв. Безупречната продукция не е особена изненада, но ефирните синтове и минорната атмосфера се трансформират, както никога досега в инстроспективна среднощна еуфория, способна да въздейства не само на феновете на клубната електронна музика, а на меломаните като цяло.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

CMAT – If My Wife New I’d Be Dead:

Още по средата на откриващото “Nashville” става ясно, че си имаме работа с компетентен артист и музикант, способен да композира и изпълнява музика с характер. Любопитен остава факта защо певица от Ирландия се справя толкова добре с адаптирането на южняшки американски акцент, но любопитните експерименти с кънтри, диско и поп оправдават средствата. “If My Wife New I’d Be Dead” е дебют, изпълнен с амбиция, хъс и освежаваща самоирония.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

KAINA – It Was a Home:

В новия си албум KAINA изследва и празнува различните значения и разбирания за ‘дом’. Аранжиментите взимат “назаем” от успешните формули на Carole King и Stevie Wonder през 70-те години, но финалният резултат препраща и към замечтаната атмосфера на 60-те, ритъма на салсата, нежността на R&B-то от началото на 21-ви век и експерименталността на късния инди поп.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Midlake – For the Sake of Bethel Woods:

Фолк рок майсторите от Тексас Midlake се завръщат девет години след последния си албум с прогресарския и многопластов “For the Sake of Bethel Woods”. На обложката виждаме снимка от документалния филм “Woodstock”, показваща кадър с бащата на клавириста Jesse Chandler. Според групата той е и основната причина групата да се събере отново. Благодарни сме му!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Nilüfer Yanya – PAINLESS:

Вместо да скача от жанр в жанр, както в дебютния си албум “Miss Universe”, Yanya успява да създаде интересна сплав от инди рок, трип хоп и пост-пънк. Пандемията помага на изпълнителката да се отпусне и да се довери повече на продуцента Will Archer, с който създават 12 динамични и мрачни парчета с електронна основа и експериментален дух.

Слушайте в Spotify и Apple Music.