5 качествени албума от октомври, които може би сте пропуснали

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в...

Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Как BEYONCÉ промени музикалната индустрия

Днес излиза дългоочакваният албум "COWBOY CARTER" на BEYONCÉ (очаквайте...

Изкуството да остарееш достойно на музикалната сцена

Да остарееш достойно в света на поп музиката става...

Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Black Pumas – Chronicles of a Diamond:

Black Pumas изгряха на музикалната сцена през 2019 година с едноименния си дебют, който ги направи видни любимци на The Recording Academy и им спечели редица номинации за награди Grammy. Eric Burton и Adrian Quesada постигат чудесен баланс между автентичност и комерсиалност, а парчетата им са вдъхновени от легендарни соул артисти като Sam Cooke и Marvin Gaye. “Chronicles of a Diamond” целенасочено бяха от формулата на предшественика си, забавя темпото и разширява музикалните граници на дуото.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Dorian Electra – Fanfare:

Също както предните два албума на Dorian Electra, “Fanfare” далеч не е минималистичен проект. 13-те парчета представляват контролиран хаос от обработени вокали, семплиране на Beethoven, тежки китари, експериментална noisy продукция и неочаквани жанрови завои. Този път, обаче, Dorian са си позволили да разгърнат потенциала си в по-дълги и многопластови композиции, които ни занимават с темата за славата и крайните фази, до които стигат почитателите на знаменитостите. Ако до този момент имахме резерви към Dorian, те официално остават в миналото, а ние сме готови да повярваме, че те наистина са сред най-иновативните имена в музиката през 2023 година.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Glasser – Crux

В третия албум на проекта си Glasser Cameron Mesirow ни предупреждава, че нищо не е вечно. В “Crux” певицата се вдъхновява от смъртта на близък приятел от свръхдоза и изследва темата за опасностите наоколо. Експерименталните синтпоп парчета са значително по-софистицирани и дефинирани от миналото ѝ творчество, а електронната продукция и симфоничните партии се допълват перфектно с вокалните изпълнения в духа на Björk и Caroline Polachek.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

JMSN – Soft Spot:

JMSN вече може да се похвали с осем албума зад гърба си и богат опит в музикалната индустрия. Еклектичното му R&B звучене си спечели редица фенове през годините, но така и не успя да го издигне до ниво на популярност, която да го прави разпознаваем и в мейнстрийм средите. “Soft Spot” е поредния обрат за звученето му след елегантното звучене, повлияно от латино музиката, в предшественика “Heals Me”. Този път Christian Berishaj ни предлага един по-алтернативен прочит на жанра, богат на първична енергия.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Maria Jose Llergo – ULTRABELLEZA:

Мнозина ще сравнят подхода на Maria Jose Llergo с този на ROSALÍA (смесица от модерен поп с фламенко), но Maria е открила собствения си глас още в дебюта си “ULTRABELLEZA”. Певицата влива умерена доза електроника и R&B в традиционните андалуски елементи, а текстовете ѝ черпят от богатите традиции на Южна Испания и разглеждат разнообразието от човешки емоции с особена страст.

Слушайте в Spotify и Apple Music.