5 качествени албума от октомври, които може би сте пропуснали

Неочакваният мейнстрийм успех на Mitski

Внезапният възход на Mitski през изминалата година e изключителен....

Нелепият феминизъм на Katy Perry в “Woman’s World”

Винаги е вълнуващо да наблюдаваш как някогашна доминираща сила...

Музикалната утопия на Mad Cool Festival 2024 – репортаж

Последното издание на Mad Cool Festival в Мадрид се...

Пет качествени албума от юни, които може би сте пропуснали

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да...

Историята на един хит: John Legend – All of Me

Музикалните класации преминават през периоди на приливи и отливи....

Share

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Black Pumas – Chronicles of a Diamond:

Black Pumas изгряха на музикалната сцена през 2019 година с едноименния си дебют, който ги направи видни любимци на The Recording Academy и им спечели редица номинации за награди Grammy. Eric Burton и Adrian Quesada постигат чудесен баланс между автентичност и комерсиалност, а парчетата им са вдъхновени от легендарни соул артисти като Sam Cooke и Marvin Gaye. “Chronicles of a Diamond” целенасочено бяха от формулата на предшественика си, забавя темпото и разширява музикалните граници на дуото.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Dorian Electra – Fanfare:

Също както предните два албума на Dorian Electra, “Fanfare” далеч не е минималистичен проект. 13-те парчета представляват контролиран хаос от обработени вокали, семплиране на Beethoven, тежки китари, експериментална noisy продукция и неочаквани жанрови завои. Този път, обаче, Dorian са си позволили да разгърнат потенциала си в по-дълги и многопластови композиции, които ни занимават с темата за славата и крайните фази, до които стигат почитателите на знаменитостите. Ако до този момент имахме резерви към Dorian, те официално остават в миналото, а ние сме готови да повярваме, че те наистина са сред най-иновативните имена в музиката през 2023 година.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Glasser – Crux

В третия албум на проекта си Glasser Cameron Mesirow ни предупреждава, че нищо не е вечно. В “Crux” певицата се вдъхновява от смъртта на близък приятел от свръхдоза и изследва темата за опасностите наоколо. Експерименталните синтпоп парчета са значително по-софистицирани и дефинирани от миналото ѝ творчество, а електронната продукция и симфоничните партии се допълват перфектно с вокалните изпълнения в духа на Björk и Caroline Polachek.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

JMSN – Soft Spot:

JMSN вече може да се похвали с осем албума зад гърба си и богат опит в музикалната индустрия. Еклектичното му R&B звучене си спечели редица фенове през годините, но така и не успя да го издигне до ниво на популярност, която да го прави разпознаваем и в мейнстрийм средите. “Soft Spot” е поредния обрат за звученето му след елегантното звучене, повлияно от латино музиката, в предшественика “Heals Me”. Този път Christian Berishaj ни предлага един по-алтернативен прочит на жанра, богат на първична енергия.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Maria Jose Llergo – ULTRABELLEZA:

Мнозина ще сравнят подхода на Maria Jose Llergo с този на ROSALÍA (смесица от модерен поп с фламенко), но Maria е открила собствения си глас още в дебюта си “ULTRABELLEZA”. Певицата влива умерена доза електроника и R&B в традиционните андалуски елементи, а текстовете ѝ черпят от богатите традиции на Южна Испания и разглеждат разнообразието от човешки емоции с особена страст.

Слушайте в Spotify и Apple Music.