Camila Cabello – Familia

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony...

Charli xcx – BRAT

През последните месеци "BRAT" се превърна в нещо повече...

AURORA – What Happened to the Heart?

Колко често сте чували някой да нарича звученето на...

NATHY PELUSO – GRASA

В разнообразния свят на поп музиката е изненадващо, че...

Share

“Familia” е възможно най-подходящото заглавие за третия албум на Camila Cabello, която за първи път се обляга толкова смело на кубинско-мексиканските си корени, както вече са ви подсказали синглите “Don’t Go Yet” и “Bam Bam” (дует с Ed Sheeran) с латино звученето си. Почти три години след “Romance”, пет години след дебютния ѝ сингъл “Crying in the Club” и броени месеци след публичната ѝ раздяла с Shawn Mendes, младата певица издава внимателно обмислен и стегнат проект, който надгражда над досегашните ѝ издания.

Още от красивото соло на тромпет в интрото на албума и танцувалното “Celia” става ясно, че творческите инструменти, с които Camila борави този път са различни от тези в предшественика “Romance” и се доближават повече до първият ѝ голям хит “Havana”. Със сигурност ще оцените “Familia” значително повече, ако си падате по латино поп, но дори и да сте по-консервативно настроени, има шанс да харесате някои от по-традиционните парчета. Дуетът с Willow Smith “psychofreak” цитира популярния музикален рефрен от “Tom’s Diner” на Suzanne Vega и повдига темата за психичното здраве по интересен начин. “Quiet” и “Boys Don’t Cry” пък са непретенциозни поп парчета, които ни дават възможност да погледнем от нов ъгъл върху връзката и с Mendes.

Най-впечатляващите моменти от “Familia” несъмнено са парчетата с латино елементи. Дори Ed Sheeran не успява да развали летния салса хит “Bam Bam”, китарният рефрен на “Celia” ще размекне дори и по-твърдите от вас, “Hasta Los Dientes” се възползва от възраждането на диско-фънк вълната през последните години, “Don’t Go Yet” звучи като нещо, което Gloria Estefan би записала в златния си период, а “Lola” е емоционална балада, която коментира диктатурата и бедността в Куба и ефекта ѝ върху много млади момичета с голям потенциал. Кулминацията, обаче, несъмнено е мелодраматичното мариачи “La Buena Vida”, в което се включва с вокали бащата на Camila.

Camila Cabello е успяла да реализира потенциала си най-успешно във “Familia” – албум, лишен от очаквания и от натиска на музикалната индустрия и феновете да създаде големи хитове след относителния провал на “Romance”. Дано той успее да измести фокуса от таблоидните заглавия и да върне дискусиите около музикалните ѝ способности.

8/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.