Kali Uchis – Red Moon in Venus

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony...

Charli xcx – BRAT

През последните месеци "BRAT" се превърна в нещо повече...

AURORA – What Happened to the Heart?

Колко често сте чували някой да нарича звученето на...

NATHY PELUSO – GRASA

В разнообразния свят на поп музиката е изненадващо, че...

Share

Според астролозите червената луна е лоша поличба, предвестник на природни бедствия или смърт на велик покровител. За щастие, тя е и рядко явление, но изгарящата ѝ интензивност е вдъхновила колумбийската певица Kali Uchis за третия ѝ студиен албум, изпят предимно на английски език. 

Звездата прекара по-голямата част от миналото десетилетие, опитвайки се да разшири границите на латино поп музиката. В дебюта си “Isolation” тя заложи на баланса между поп и R&B интересите си, а в испаноезичния “Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios)” измести фокуса си върху регетон и джаз.

Новият “Red Moon in Venus” изоставя експерименталното начало и неочакваното смесване на стилове и залага на хомогенно R&B с красива атмосфера, предразполагаща към нежни сатенени преживявания, секси феромони и горещи вани. Kali Uchis не притежава най-мощния глас, но тембърът ѝ е лесно разпознаваем, а умението ѝ да предизвиква различни емоции е гъвкаво и винаги в съответствие със загадъчния вайб на тези парчета. Когато се насочи към по-високия си регистър, певицата ефективно предава усещането за могъщ копнеж.

В записа ще откриете множество интересни препратки. “Blue” звучи като песен от късното творчество на Sade, а саксофона за фон е чудесен детайл. “Love Between” носи 70-тарски соул вайб, който напомня за фетиша по ретро звуци на Silk Sonic. Не липсват и препратки към звученето на модерни инди гиганти като Tame Impala и Little Dragon.

Колкото и клиширано да звучи, “Red Moon in Venus” е албум, който ще звучи най-добре на приглушени светлини и запалени свещи. Новите парчета на Kali Uchis не демонстрират същата флуидност като тези в “Isolation”, но доказват, че тя е майстор в описването на любовта във всичките и нюанси. Въпреки липсата на смели решения и особено разнообразие, качеството на парчетата е безспорно.

7.5/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.