King Princess – Hold On Baby

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи...

Conan Gray – Found Heaven

Започнал кариерата си като YouTube инфлуенсър, Conan Gray успява...

BEYONCÉ – COWBOY CARTER

При издаването на “RENAISSANCE” през 2022 BEYONCÉ разпали любопитството...

Empress Of – For Your Consideration

На предишните обложки за проекта си Empress Of Lorely...

Kacey Musgraves – Deeper Well

Основната теза на новия албум на Kacey Musgraves е...

Share

Mikaela Straus описва “Hold On Baby” като “търсене на нова болка, любовно писмо към приятелката ми и безстрашен себеанализ” в манифестото, придружаващо новия ѝ албум “Hold On Baby”. Любопитно е защо King Princess се нуждае от нещастието, за да напише качествен материал, но финалната дестинация, до която достига във втория си албум е обнадеждаваща. 

Подобно на предходния “Cheap Queen” новият албум на Straus е силно автобиографичен и демонстрира търсенията на млад музикант, който не се страхува да допринася и за продукцията на музиката си. Несъмнено в новата си музика Mikaela звучи като по-гъвкава певица, по-откровен текстописец и по-уверен творец, готов да се заиграва с различни стилове.

За съжаление, King Princess изигра най-силните си карти твърде рано. Първите четири сингъла от “Hold On Baby” са най-добрите песни в албума, последвани от закриващата “Let Us Die”, в която на барабани свири покойния Taylor Hawkins (Foo Fighters) малко преди смъртта си, “For the Friends”, която се отличава с най-хитова мелодия и поетичната “Change the Locks”, която звучи вдъхновено от Taylor Swift. 

Останалата част от албума не е лоша, но преминава една идея по-монотонно. “Winter is Hopeful”, “Dotted Lines” и “Sex Shop” преминават без да оставят особени впечатления. Усеща се и липсата на парчетата “Only Time Makes Us Human” и “House Burn Down”, които куиър звездата издаде месеци преди албума. Странно е решението ѝ да ги изключи от финалния проект, предвид безспорните им качества.

В крайна сметка, силните моменти от “Hold On Baby” са достатъчни, за да задържат вниманието ни към King Princess и да ни оставят обнадеждени за светлото бъдеще, което предстои. Въпреки това, вторият ѝ албум разчита твърде много на вече изпитаната формула и може да бъде разгледан като пропусната възможност за звездата да ни изненада истински.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.