MØ – Motordrome

Griff – Vertigo

Метеоритният възход на Griff след като получи наградата BRITs...

Remi Wolf – Big Ideas

Какво представляват "големите идеи" в музиката? Според Remi Wolf...

Camila Cabello – C,XOXO

Коя е Camila Cabello? Звездата, която изгря от Fifth...

Kehlani – CRASH

R&B жанрът преминава през своеобразен ренесанс през последните години!...

John Grant – The Art of the Lie

Още през 2010 музиката на John Grant ни спечели...

Share

Karen Marie Ørsted описва звученето на третия си албум “Motordome” като “мрачно диско”. На практика записът е упражнение по смесване на влияния и следването на вече утъпкани пътеки в поп музика. 

За първи път MØ показва зъби като част от датската пънк банда MOR. Соловият ѝ дебют “No Mythologies to Follow” пък беше смела заявка за бъдещи завоевания на инди сцената. Всичко се промени, когато колаборацията с Major Lazer “Lean On” се превърна в мегахита, който всички познаваме. Уви, той популяризира певицата в светлина, нетипична за нея, която тя трябваше да поддържа и след това. Това пък, само по себе си, доведе до тотално объркване в посоката на развитие.

Актуалният “Motordrome” е крачка в правилната посока.

Актуалният “Motordrome” е крачка в правилната посока, въпреки че MØ все още не е намерила баланса между изискванията на масовата аудитория за задължителен радио хит и онази непринуденост, в която се влюбихме при слушането на първия ѝ албум. Все пак някъде по средата между крайностите се раждат истински попадения като ню-диско бенгъра “New Moon” (в духа на последните записи на Kylie Minogue, Dua Lipa и Jessie Ware), еуфоричната “Live to Survive” и страхотния финал “Punches” с въздействащата си китарна мелодия. Може би най-добрата новината е липсата на гост колаборатори и опити за повтаряне на “Lean On” и “Cold Water” успехите ала “Kamikaze”.

Лирическите парчетата се лутат между темите за свободното изразяване на емоции (“Cool to Cry”), страстта и любовта (“Brad Pitt”, “Kindness”, “Hip Bones” и “Wheelspin”), изкуплението (“Live to Survive” и “Goosebumps”) и неумиращата надежда за по-добро бъдеще (“Punches”). Разпознаваемият глас на MØ пък си остава на фокус, придавайки характер дори на по-безличните парчета. 

Наясно сме, че Karen може да пише добра музика и е заобиколена от талантливи продуценти и музиканти. Въпреки това, все още ѝ липсва добър куратор, който да разгърне потенциала ѝ за наистина страхотен албум.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.