MØ – Motordrome

MGMT – Loss of Life

Още през 2007 MGMT се превърнаха мигновено в голямо...

Allie X – Girl With No Face

Още от първите секунди на “Weird World” интересът ни...

Serpentwithfeet – GRIP

“GRIP” далеч не е coming-out албума на Josiah Wise....

Jennifer Lopez – This Is Me… Now

Дали първият албум на Jennifer Lopez от десет години...

USHER – COMING HOME

Пътят на USHER до сегашната му позиция е доказателство...

Share

Karen Marie Ørsted описва звученето на третия си албум “Motordome” като “мрачно диско”. На практика записът е упражнение по смесване на влияния и следването на вече утъпкани пътеки в поп музика. 

За първи път MØ показва зъби като част от датската пънк банда MOR. Соловият ѝ дебют “No Mythologies to Follow” пък беше смела заявка за бъдещи завоевания на инди сцената. Всичко се промени, когато колаборацията с Major Lazer “Lean On” се превърна в мегахита, който всички познаваме. Уви, той популяризира певицата в светлина, нетипична за нея, която тя трябваше да поддържа и след това. Това пък, само по себе си, доведе до тотално объркване в посоката на развитие.

Актуалният “Motordrome” е крачка в правилната посока.

Актуалният “Motordrome” е крачка в правилната посока, въпреки че MØ все още не е намерила баланса между изискванията на масовата аудитория за задължителен радио хит и онази непринуденост, в която се влюбихме при слушането на първия ѝ албум. Все пак някъде по средата между крайностите се раждат истински попадения като ню-диско бенгъра “New Moon” (в духа на последните записи на Kylie Minogue, Dua Lipa и Jessie Ware), еуфоричната “Live to Survive” и страхотния финал “Punches” с въздействащата си китарна мелодия. Може би най-добрата новината е липсата на гост колаборатори и опити за повтаряне на “Lean On” и “Cold Water” успехите ала “Kamikaze”.

Лирическите парчетата се лутат между темите за свободното изразяване на емоции (“Cool to Cry”), страстта и любовта (“Brad Pitt”, “Kindness”, “Hip Bones” и “Wheelspin”), изкуплението (“Live to Survive” и “Goosebumps”) и неумиращата надежда за по-добро бъдеще (“Punches”). Разпознаваемият глас на MØ пък си остава на фокус, придавайки характер дори на по-безличните парчета. 

Наясно сме, че Karen може да пише добра музика и е заобиколена от талантливи продуценти и музиканти. Въпреки това, все още ѝ липсва добър куратор, който да разгърне потенциала ѝ за наистина страхотен албум.

7/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.