Пет качествени албума от февруари, които може би сте пропуснали

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Chelsea Wolfe – She Reaches Out to She Reaches Out to She:

Chelsea Wolfe винаги е била привлечена от сенките. Досущ като магически вожд, тя прескача безпроблемно между измеренията на неофолк, блус и дуум метъл в своята дискография. Седмият ѝ албум “She Reaches Out to She Reaches Out to She” е вдъхновен от личната ѝ трансформация по пътя на трезвеността и освобождението ѝ от оковите на изтощителна връзка. Chelsea кани слушателите в лабиринта на своето съзнание, но както винаги забулва преживяванията си в загадъчни метафори. Музиката е same old same old, но в случая това не е нещо лошо, тъй като американката знае добре как да хипнотизира с гласа си и да изрази деликатния баланс между страданието и възвишеността.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Erika De Casier – Still:

Носталгията по музиката от детството винаги е обоснована, особено за онези, които са израснали с магията на музикалната телевизия от началото на века. Възраждането на футуристичната естетика на Aaliyah, TLC и Jennifer Lopez през последните години е факт, а Erika De Casier е готова да застане начело на тази вълна. Нейният трети албум “Still” отдава почит на Y2K ерата с палитра от насечени бийтове и синтове, напомнящи на почерка на Darkchild, и отнесени вокали в духа на Janet Jackson и Ashanti. Еволюцията на Erika до момента е впечатляваща!

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Kirin J Callinan – If I Could Sing:

Kirin J. Callinan винаги е бил магнит за противоречиви реакции. С течение на времето, обаче, личността му изглежда все по-малко като сценичен образ. “If I Could Sing” далеч не е толкова авангарден колкото предшествениците си. Ако го пуснете на баба, тя ще го изтърпи по-лесно отколкото “Bravado”. В новите парчета се забелязва ню уейв влияние, като някои песни дори биха се вписали в плейлист, вдъхновен от Joy Division. Това, разбира се, не означава, че през 2024 година Kirin е лишен от лудост, а по-скоро, че артистът най-накрая живее в мир със статута си на аутсайдер.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Jazmin Bean – Traumatic Livelihood:

Повечето хора се сблъскаха с Jazmin Bean за първи път през тийнейджърските ѝ години, когато интернет медиите обсъждаха необичайната ѝ визия. През 2019 година певицата представи експерименталното си звучене, микс от футуристичен поп и алтернативен метъл, в дебютното EP “Worldwide Torture”. 5 години по-късно Jazmin издава дългосвирещия проект “Traumatic Livelihood”, вдъхновен от травматичния ѝ опит със сексуално насилие и наркотична зависимост. Съвсем естествено, в резултат на това, сценичната ѝ персона остава на заден план, за да бъде изявена новооткритата уязвимост. Въпреки че “Traumatic Livelihood” запазва определени черти от суровото звучене на EP-то, албумът е съществена стъпка напред.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Nadine Shah – Filthy Underneath:

Запознатите с творчеството на Nadine Shah знаят колко безстрашна в изявленията си е тя. Сравненията с Nick Cave или PJ Harvey не биха били преувеличени, въпреки оригиналното звучене на британката с пакистански корени. “Filthy Underneath” надгражда над всичко, което е издава досега с разголени текстове, чрез които тя се изправя лице в лице с неудобни истини и мрачни спомени. Политическите декларации този път отстъпват пред личната болка, а гръмотевичните парчета се отличават с първична енергия, която вероятно ще звучи още по-въздействащо на живо.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Скенер: Kate Bush

Скенер е рубриката, в която LOUD преобръща дискографията на култов артист или група с богата история. Резултатът е разбор на творчеството и спестено време...

Нелепият феминизъм на Katy Perry в “Woman’s World”

Винаги е вълнуващо да наблюдаваш как някогашна доминираща сила в музиката си връща трона след период на провали. Макар че терминът "завръщане" се използва...

Музикалната утопия на Mad Cool Festival 2024 – репортаж

Последното издание на Mad Cool Festival в Мадрид се оказа сбъдната мечта за много любители на музиката. Съставът на четиридневният фестивал, който продължи от...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here