James Arthur – Bitter Sweet Love

публикувано на

|

гледания

и

коментара

За разлика от много победители в X Factor, James Arthur успя да стабилизира кариерата си за цели десет години. Фокусът върху променящата се през годините прическа, обаче, започна да засенчва музикалните му начинания, което казва достатъчно.

Въпреки че мощния дрезгав гласът на британеца си остава неговата разпознаваема черта, отличаваща го от множеството клонинги на Ed Sheeran, той не е достатъчен, за да направи петия му албум “Bitter Sweet Love” приятен за слушане. Изобилието от балади, като “Free Falling”, “Just Us” и “Is It Alright?” са компетентно изпълнени, но лишени от вдъхновение и оригиналност и помрачени от клиширани текстове (“only you give me the wings to fly”, сериозно?!) 

По-бързите парчета са значително по-сполучливи. Заглавното “Bitter Sweet Love” среща вайба на The 1975 с рок насочеността на Kings of Leon. “Blindside” пък гали слуха с фини препратки към поп музиката от 80-те. “Comeback Kid” атакува с тежки китари и по-сурова емоция. Тези моменти, обаче, не успяват да извадят албума от трапа, към който James Arthur се е запътил стремглаво.

Ако “Bitter Sweet Love” е опит за някаква актуалност на съвременната поп сцена, изглежда James е доста крачки назад от всичко, което се случва. Макар че някои слушатели ще успеят да стигнат до финала на този албум, то това ще е по-скоро от желание да запълнят тишината, а не да изживеят нещо истинско. Arthur сякаш се е вживял в ролята на радиоартист, който може да си позволи да заложи на звученето, което утвърдената му фенска база разпознава, но това е довело до скучни парчета, които няма да запомните с нищо след като приключат. Пропуски, като забравянето на тирето в заглавието на албума, пък отразяват липсата на внимание към детайлите, която може да му изиграе лоша услуга. 

Въпреки че притежава солиден вокален диапазон, James Arthur не успява да оползотвори потенциала си. Един по-прозорлив артист би могъл да извлече от този талант блестящи песни, но фокусът върху комерсиалния потенциал е довел до монотонен и разочароващ проект.

3/10

Слушай в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Скенер: Pulp

Създадените през 1978 Pulp от Шефилд безспорно са легенди на британската рок сцена. Макар че първите им албуми не успяват да постигнат особен успех,...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony Normani често оставаше в сянка. Но когато през 2018 групата се разпадна, красавицата се превърна...

Албумите на 2023 година

Ако четеш това, поздравления! Ти оцеля поредната ужасна година от нашето съвремие! За твой късмет, музиката продължава да е насреща, да ни обединява и...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here