5 качествени албума от януари, които може би сте пропуснали

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Future Islands – People Who Aren’t There Anymore:

Въпреки че критиците ги определят основно като синтпоп банда, Future Islands имат способността да се докосват до разтърсващи емоции, което се дължи на експресивните вокали на фронтмена Samuel T. Herring. Забележителната му способност да оголва душата си и да бъде уязвим го превръща в едно от най-магнетичните имена на инди сцената. “People Who Aren’t There Anymore” умело обобщава разнообразните стилове от миналото на групата. С това той едва ли ще привлече орда от нови фенове, но ще послужи като ценен подарък за дългогодишните почитатели на Future Islands.

Слушай в Spotify и Apple Music.

Marika Hackman – Big Sigh:

В “Big Sigh” Marika Hackman успява да постигне впечатляващ резултат, вплитайки многобройни музикални нишки. Парчетата са едновременно многопластови и приземени, благодарение на острата като бръснач искреност на изпълнителката в текстовете. Размишления върху последното десетилетие от живота ѝ, любовните ѝ връзки и емоционалния ѝ свят биват поднесени прецизно и с чувство за интимност, което контрастира с динамичния музикален фон. Независимо дали се движат по осезаемото, или изследват абстрактното и поетичното, песните на Marika са проводник на силни емоции.

Слушай в Spotify и Apple Music.

Sleater-Kinney – Little Rope:

Sleater-Kinney, пънк рок група, известна с непоколебимите си ценности през 30-годишната си кариера, продължава да се придържа към идеалите си в 11-ия си албум “Little Rope”. Темите, които вълнуват Corin Tucker и Carrie Brownstein този път са промяната и скръбта, дошли след трагедията, която Carrie преживява в края на 2022 (музикантката губи родителите си в автомобилна катастрофа). Песните от албума предизвикват слушателите да се изправят срещу дискомфорта и да го трансформират в приемане с посланието, че всяка емоция е част от пътуването, което наричаме живот.

Слушай в Spotify и Apple Music.

The Smile – Wall of Eyes:

На този етап The Smilе са не просто страничен проект, а основен компонент от музикалната идентичност на Thom Yorke и Jonny Greenwood. Сравненията с Radiohead ще продължат да са неизбежни, но осем години след “A Moon Shaped Pool”, музикантите демонстрират готовност да поглъщат нови влияния. “Wall of Eyes” поставя на преден план джаза, прог и краутрока, давайки пространство на елементи, които обикновено остават на заден план. Макар и да не достига качеството на най-добрите моменти на Radiohead, това музикално отклонение на Thom и Jonny е интригуваща глава от историята им като артисти.

Слушай в Spotify и Apple Music.

Tom Odell – Black Friday:

Шестият студиен албум на Tom Odell “Black Friday” показва, че британецът не се страхува от тъгата. Поставяйки всичките си емоции на масата, музикантът се впуска в трудностите на любовта и взаимоотношенията с отворено сърце и оркестрални аранжименти. Мракът тук понякога натежава, но силните страни на Tom винаги са били в пламенния му изказ и интроспективността, с която успява да резонира на различни нива със слушателя. Тази негова страна остава непокътната и тук.

Слушай в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Албумите на 2023 година

Ако четеш това, поздравления! Ти оцеля поредната ужасна година от нашето съвремие! За твой късмет, музиката продължава да е насреща, да ни обединява и...

Allie X – Girl With No Face

Още от първите секунди на “Weird World” интересът ни е спечелен. В аранжимента, вдигащ завесите на новия албум на Allie X, отекват нюанси на...

Jennifer Lopez – This Is Me… Now

Дали първият албум на Jennifer Lopez от десет години насам “This Is Me… Now” ще ви бъде интересен, зависи от това колко сте инвестирани...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here