Пет качествени албума от март, които може би сте пропуснали

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Осъзнаваме, че безкрайния списък от нови издания може да ви погълне. Затова след изминаването на всеки месец LOUD напомня за пет нови албума, които е възможно да сте пропуснали, а заслужават внимание. Приятно слушане!

Bolis Pupul – Letter To Yu

Изпълнението на Charlotte Adigéry в забележителния ѝ съвместен албум с Bolis Pupul “Topical Dancer” привлече толкова силно внимание преди две години, че белгийския авангардист остана до голяма степен в сянката на приятелката си. Въпреки това, очаквахме с голям интерес соловия му дебют “Letter to Yu”, който запазва интересните електронни похвати, но и навлиза в една по-лична територия. В проекта Bolis се свързва с източноазиатските си корени след пътуване до Хонгконг, продиктувано от внезапната смърт на майка му. От тежкото преживяване се ражда енергичен електропоп албум, който празнува идентичността.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Erick the Architect – I’ve Never Been Here Before

“I’ve Never Been Here Before” е най-качествения соло запис, идващ от член на Flatbush Zombies досега и доказва, че Erick винаги е бил движещата сила зад групата.  Отклонявайки се от най-смелите иновации на бандата, музиката тук напомня за алтернативния подход към хип-хопа на артисти като Mac Miller, BROCKHAMPTON и Tyler, The Creator. Благодарение на новооткритото си чувство за творческа свобода, обаче, Erick отбелязва важна крачка в своята еволюция. Основната тема в албума е несподелената любов, а уязвимостта с която рапърът се обръща навътре към себе си прави албума искрен и стойностен.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Everything Everything – Mountainhead

Everything Everything знаят това-онова за боравенето с темата за антиутопиите – все пак текстовете от “Raw Data Feel” (2022) бяха създадени с помощта на изкуствен интелект. И все пак концепцията на “Mountainhead” слиза още по-надълбоко в оруелските измерения. Албумът разказва за алтернативна реалност, в която маргинализираните слоеве на обществото са принудени да се трудят вечно в полза на елита. През тази рамка групата коментира темите за алчността, капитализма и корупцията. 14-те парчета са доказателство, че Everything Everything са все още в състояние да намират нужната интензивност в музиката, макар и да са се научили да боравят по-балансирано с френетизма си.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Pomme – Saisons

След два инстроспективни и емоционални албума французойката Pomme ни изненадва с по-концептуален проект, фокусиран върху годишните сезони. 12-те композиции се преливат една в друга като движения на симфония и е невъзможно да бъдат оценени като самостоятелни единици. Няма да преувеличим, ако наречем “Saisons” френската шансо̀н версия на легендарното бароково произведение “Le quattro stagioini” на Antonio Vivaldi от 18-ти век. Освен това, трябва да признаем, че това което Pomme прави не звучи като нищо друго през 2024. Третият албум ѝ дава възможност да разгърне оркестралното звучене с помощта на талантливия диригент Malvina Meiner и продуцентите Flavien Berger и Aaron Dessner.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Yard Act – Where’s My Utopia?

Първият албум на Yard Act ги дефинира като една от многото групи, които се носят по гребена на британското постпънк възраждане. “Where’s My Utopia?” не губи никакво време в опити да разбие това впечатление, а вместо това надгражда с още по-убедително изпълнение. Един от малкото недостатъци е, че нито една от песните не е толкова силна поотделно, колкото в контекста на целия албум. За да извлече слушателя максимално удоволствие от “Where’s My Utopia?”, той трябва да погълне проекта наведнъж, да обърне внимание на всеки малък детайл и да се вслуша във впечатляващите лирики на James Smith.

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия под звуците на acid jazz и downtempo електроника. В един момент, обаче, почти случаен обрат...

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които ви идват на ум, когато си помислите за ZAYN, но тяхното влияние е безспорно в...

Албумите на 2021 година

2021 година беше паметна. Докато изживявахме загубата на света такъв, какъвто го познаваме, изкуството ни даде възможност да забавим темпото, да се обърнем към...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here