USHER – COMING HOME

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Пътят на USHER до сегашната му позиция е доказателство за постоянство, музикален талант и щипка късмет. На 45-годишна възраст известният R&B артист издаде новия си албум “COMING HOME” броени дни преди да оглави полувремето на Super Bowl. През декември 2023 година пък изпълнителят приключи впечатляваща си резиденция в Лас Вегас, която продължи цели 100 концерта. Изпълнението на USHER на Super Bowl демонстрира всичките му най-разпознаваеми качества – харизма, безупречна хореография и образа му на сърцеразбивач и секс икона за няколко поколения жени. 

Излизането на деветия албум на USHER “COMING HOME” се случва след осемгодишна пауза от последния му соло проект и бе съчетано стратегически с провеждането на известното спортно събитие. Любопитно е и, че записът излиза във времена, в които масово се обсъжда мястото на обичаните изпълнители от миналите десетилетия на днешната музикална сцена, както и способността им да процъфтяват в променящата се динамика на стрийминг ерата.

Известен с опитите си да се адаптира към трендовете през годините, USHER се връща към своите R&B корени в “COMING HOME”. В албума той се превъплъщава в познати образи – предан партньор, самоуверен любовник и горд представител на музикалната сцена на Атланта. Докато някои от парчетата в записа демонстрират вокалните умения и амбиции на USHER, други са обременени от шаблонен подход и неубедителни текстове. 

Въпреки гост участието на модерни артисти като рапъра 21 Savage и певицата H.E.R., 20-те парчета в “COMING HOME” се поддават на тенденцията за превес на количеството над качеството (в търсене на стрийминг постижения) и не успяват да задържат интереса през цялото време. Сред най-забележителните моменти в албума са емоционалните изпълнения на песни като “Risk It All”, “Ruin” и “On the Side”, в които проличава отдадеността на USHER, но като цяло в голяма част от останалите песни липсва нещо.

Макар че “COMING HOME” може да се похвали с хомогенно звучене, дължината му и голямото количество пълнеж намаляват значително цялостното му въздействие. Умереност и един по-смел подход биха издигнали албума до по-големи висоти, но способността на USHER да резонира с аудиторията си гарантира, че дори и при това положение музикалното му наследство ще остане непокътнато.

6/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в модата, музиката и културата като цяло, започна да ни връща в средата на 2000-те години....

Скенер: Sting

Скенер е рубриката, в която LOUD преобръща дискографията на култов артист или група с богата история. Резултатът е разбор на творчеството и спестено време...

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи и стилове, но в същността си оставаха разпознаваеми. Въпреки че артистичните експерименти понякога рискуват да...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here