Какво се случи на 66-ата церемония за наградите “Грами”

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Наградите “Грами”, често наричани “най-голямата музикална вечер”, оправдаха репутацията си на 66-ото издание. Звездното събитие събра на едно място настоящите герои от класациите с легендарни лица, оставили незаличима следа в музикалната история. LOUD представя някои от акцентите на паметното събитие.

Историческият триумф на Taylor Swift и нейната голяма новина

Беше трудно да си представим свят, в който Taylor Swift си тръгва от 66-ите награди “Грами” като губеща. Истината е, че името на победителя в категорията “Album of the Year” вече дори нямаше толкова голямо значение в края на церемонията. Taylor се превърна в главния герой на вечерта в момента, в който думите “The Tortured Poets Department” бяха произнесени за първи път. Тя използва победата си за “Best Pop Vocal Album”, за да обяви предстоящия си 11-ти студиен албум, който ще излезе през април. Тази новина надвисна над останалата част от церемонията до такава степен, че триумфа ѝ в главната категория ни се стори просто като поредния бонус. От турнето “The Eras Tour” до многобройните презаписи на старите ѝ албум и връзката ѝ с Travis Kelce, ние живеем в света на Taylor Swift вече няколко години. “The Tortured Poets Department” е гаранция, че това няма да се промени скоро. А, да, освен всичко друго, Taylor Swift стана артистът с най-много спечелени статуетки за “Album of the Year” в историята.

Годината на boygenius

Въпреки че обявиха временна почивка, Phoebe Bridgers, Lucy Dacus и Julien Baker блестяха в светлината на прожекторите на наградите “Грами”, като спечелиха цели три награди (Best Alternative Music Album, Best Rock Song и Best Rock Performance) и изнесоха вълнуващи речи. Lucy разказа за пътя им от детските мечти до този тържествен момент. Успехът на boygenius подчертава влиянието им върху музикалната сцена и доказва, че прекъсването им няма да помрачи звездната им мощ. Напротив, вероятно тепърва им предстоят грандиозни постижения (като соло артисти или заедно).

Подценяването на SZA от Академията

С девет номинации и албум на върха на класациите, SZA стана най-номинирания изпълнител за Грами тази година. Въпреки трогателната си реч след като спечели наградата за най-добра R&B песен, отсъствието ѝ сред победителите в главните категории беше забележимо. Дали това се дължи на консерватизма на Академията и неравенството? Според речта на Jay Z през същата вечер – да. Макар и тази година Наградите “Грами” да отпразнуваха женския талант, все още има път, който трябва да се извърви по отношение на признаването на чернокожите жени на сцената. Все пак последния наградѐн “Album of the Year”, изпълнен от чернокожа жена е “The Miseducation of Lauryn Hill” (1998).

Завръщането на иконите

Тази година наградите “Грами” отдадоха почит на музикални легенди, сред които Stevie Wonder, Annie Lennox, Tracy Chapman и Billy Joel, които направиха забележителни изяви. Joni Mitchell пък изнесе първото си лайв изпълнение в историята на “Грами” на 80-годишна възраст и успя да разплаче цялата зала. Не на последно място, Celine Dion (бореща се Синдрома на скования човек) получи бурни овации преди да връчи статуетката за “Album of the Year”.

Billie Eilish продължава да печели

Billie Eilish и Finneas продължиха победната си серия, като добавиха към постиженията си и трето “Грами” в категорията  “Song of the Year”. С “Golden Globe” в ръцете си, певицата е готова за потенциална слава на “Оскарите” с “What Was I Made For?”. Успехът на Billie и Finneas ги утвърждава като едни от най-награждаваните артисти на нашето време. А кариерата им най-вероятно тепърва ще се разгръща!

Харизмата на Miley Cyrus открадва вечерта 

Докато всички се държаха по очаквания начин по време на официалната вечер, Miley Cyrus внесе нужната хаотична енергия. Изпълнявайки хита си “Flowers” тя провокира реакции от публиката с чувството си за хумор, а по-късно, докато приемаше наградата “Record of the Year”, тя се пошегува, че вероятно е забравила да обуе бельото си.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Скенер: Pulp

Създадените през 1978 Pulp от Шефилд безспорно са легенди на британската рок сцена. Макар че първите им албуми не успяват да постигнат особен успех,...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony Normani често оставаше в сянка. Но когато през 2018 групата се разпадна, красавицата се превърна...

AURORA – What Happened to the Heart?

Колко често сте чували някой да нарича звученето на AURORA “неземно”? Не е случайно - първите четири албума на норвежката певица се открояват като...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here