Kevin Abstract – Blanket

0
211

Една година след финалния албум на BROCKHAMPTON, Kevin Abstract се завръща с по-меланхоличен и интроспективен соло запис, озаглавен “Blanket”. Той със сигурност ще бъде интересен за феновете на хип-хоп колектива, но и ще изненада не малко слушатели със звученето си и жанровете, от които се вдъхновява.

До голяма степен “Blanket” доразвива някои мотиви от предните два соло албума на Kevin Abstract “Arizona Baby” и “American Boyfriend: A Suburban Love Story”, но за първи път набляга толкова целенасочено върху инди рок стилистиката. Lo-fi звукът и вокалната обработка в определени моменти ще ви напомни за творчеството на Alex G и DIIV, а зад продукцията стоят имена като Romil Hemnani (BROCKHAMPTON), Tyler Johnson (Harry Styles), Kid Harpoon (Harry Styles) и John Carroll Kerby (Solange, Frank Ocean).

“Blanket” започва с китарни акорди на интригуващото “When the Rope Post 2 Break” в духа на Nirvana. За съжаление, с напредване на албума откриваме, че той разчита на т.нар. “style over substance” – с други думи Kevin се е фокусирал върху определен тип звучене, но парчетата не са достатъчно запомнящи се. Парчета като “Running Out” създават специфичен мрачен вайб и биха стояли на място в албум на Beebadoobee, но потенциала им остава до голяма степен нереализиран. Освен откриващото парче, което вече споменахме, успяваме да откроим “The Greys”, “Madonna” и финалното “My Friend”, но останалите композиции се изплъзват без да оставят конкретно впечатление. 

Може би един от проблемите им е липсата на ясна структура – например “Scream” звучи някак разпокъсано, а “Blanket” залага на плътни шумни китарни рифове, но за сметка на дълбочина. Безспорно можем да си говорим за хомогенно звучене, а зад някои от парчетата си личи, че стои интересен артист, но не можем да си кривим душата – Kevin Abstract ни е представял далеч по-интересни идеи. Най-вероятно рок звученето е нещо, от което американецът се вълнува искрено, но на този етап му липсва достатъчно опит с материята.

“Blanket” е разочарование, особено след убедителните “ARIZONA BABY” и “American Boyfriend”, но Kevin Abstract е смел творец и артистичен хамелеон и затова не изключваме опитите му с рок звученето да доведат до по-стойностни проекти в бъдеще.

6/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here