NATHY PELUSO – GRASA

публикувано на

|

гледания

и

коментара

В разнообразния свят на поп музиката е изненадващо, че NATHY PELUSO все още не се е превърнала в световна сензация. Тя е изключително популярна в Аржентина и Испания, а дебютният ѝ албум „Calambre“, съчетаващ нео соул, латино трап и хип-хоп, получи номинация за Grammy през 2022. Концертите ѝ се приближават до нивото на тези на ROSALÍA, а естетиката и в социалните мрежи може да се конкурира с тази на Dua Lipa и Camila Cabello. Въпреки това, все още имаме чувството, че тя остава подценена в повечето части на Европа и САЩ.

Вторият ѝ албум “GRASA” има качествата да промени това. Заглавието въплъщава дръзкия и смел дух на аржентинската певица, известна с първичния си рап стил. Проектът продължава да сблъсква различни жанрове и да отвежда звездата до нови територии. Вдъхновена от емблематични мафиотски филми като “The Godfather” и “Scarface”, NATHY демонстрира сериозния си творчески замах, който винаги я е определял като вълнуващ артист.

Прескачайки между моменти на нежна уязвимост и яростна самоувереност, изпълнението на певицата представя вътрешния ѝ конфликт – този между автентичната ѝ същност и имиджа на поп звезда. Този Джекил и Хайд мотив става очевиден още в първите две парчета – откриващата “CORLEONE” обвива острия тембър на NATHY PELUSO в елементите на италианска балада от 50-те години, преди загатнатата уязвимост да бъде разбита в агресивната “APRENDER A AMAR”, която разпалено отхвърля неглижирането на таланта на изпълнителката.

Този контраст обобщава характера на “GRASA” и смелия експериментален подход. Трансформацията на NATHY PELUSO подчертава нейното желание да разшири творческите си граници. През останалата част от албума аржентинката продължава да разгръща безграничната си визия за бъдещето на латино музиката. “LA PRESA” се възползва от таланта на членове на El Gran Combo de Puerto Rico за безкомпромисна салса, а “MENINA” флиртува с бразилски фънк. Интересен завой е баладата “EL DÍA QUE PERDÍ MI JUVENTUD” с участието на Blood Orange и лакатушещата електронна “TODO ROTO” – колаборация с Ca7triel и Paco Amoroso, в която синергията между артистите си личи от километри. Настрана от дуетите, “GRASA” има дълбоко лично значение за NATHY PELUSO, тъй като повдига темата за психичното здраве с непоколебима откровеност.

Докато някои песни се преливат безпроблемно, благодарение на добре планираните преходи, други създават емоционален дисонанс с хаотичната си атмосфера. И все пак, това също е типично за NATHY PELUSO – звезда, която е отчасти дива, отчасти мафиотски бос, отчасти хип-хоп артист и непрекъснато изненадващ артист. Въпреки че певицата открива албума с думите “амбицията ме убива”, “GRASA” ни показва, че именно с тази амбиция, тя може да процъфти още повече от преди. 

8/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Скенер: Pulp

Създадените през 1978 Pulp от Шефилд безспорно са легенди на британската рок сцена. Макар че първите им албуми не успяват да постигнат особен успех,...

Normani – DOPAMINE

По време на шестте си години във Fifth Harmony Normani често оставаше в сянка. Но когато през 2018 групата се разпадна, красавицата се превърна...

Албумите на 2023 година

Ако четеш това, поздравления! Ти оцеля поредната ужасна година от нашето съвремие! За твой късмет, музиката продължава да е насреща, да ни обединява и...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here